Elfsborg tog en härlig storseger när Skoftebyns IF besegrades med hela 5–0 på lördagen. 

Tredje matchen väntade i slutspelet i P16-serien stod på schemat för U16-laget. Noterbart är att laget fick 2–2 i förra matchen mot IFK Göteborg, men matchen avbröts med några minuter kvar av domaren och det återstår att se hur förbundet väljer att hantera matchslutet. Oavsett var det nu dags för en ny match när Skoftebyns IF kom på besök till Borås. Ett i vanliga fall duktigt lag, men som nu var rejält stukat efter en förlust med hela 9–0 senast mot IFK Norrköping. Laget ville visa sig från en bättre sidan – men det får de vänta med ytterligare.

Istället var det Elfsborg som kom ut på ett strålande sätt. Redan i fjärde minuten satte Abdirahman Abdi in 1–0 vilket satte tonen för hela matchen. Gulsvart trummade på och innan kvarten var spelad hade Daniel Ramadan gjort både 2–0 och 3–0. En stark ledning att bygga vidare på och det fanns tendenser till att det skulle fortsätta rinna på. Istället lyckades Skoftebyn stoppa blödningen och halvtidssifforna var en tremålsledning till Elfsborg.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg att spela kontrollerat och framåt slutet skulle även utdelningen komma igen. Edon Goq satte 4–0 i 72′ minuten och sedan punkterade han till 5–0 med två minuter kvar.

Elfsborg har därmed inlett SM-slutspelet riktigt starkt och i nästa match får man ändå se det som en tidig seriefinal när IFK Norrköping gästar, den 29 september klockan 12:30 på Borås Arena 2.

IF Elfsborg – Skoftebyns IF 5–0 (3–0)

Mål: 1–0 Abdirahman Abdi 4′, 2–0 Daniel Ramadan 8′, 3–0 Daniel Ramadan 14′, 4–0 Edon Goq 72′, 5–0 Edon Goq 88′

Startelva: 1. Jacob Löngårdh (mv), 2. Yamin Souayeh, 3. Stefan Ceganjac, 5. Arian Sawsani, 6. Amer Jusic (K), 7. Isaac Antonsson, 8. Mohamed Adam, 10. Dennis Kjellberg, 11. Andrés Lindberg, 12. Daniel Ramadan, 13. Abdirahman Abdi
Ersättare: 30. Elliot Vigeliusson (mv), 14. Zakkar Alissa, 15. Cabdimudalib Farah, 16. Edon Goq, 17. Said Ali