I samband med matchen mot Falkenbergs FF arrangerades traditionsenligt årets Ungdomens Dag. Runt 1000 barn ifrån 17 lokala föreningar tog plats på Knallelandsläktaren för att manifestera styrkan i vår gemensamma breddverksamhet. Efter bra stöd fick alla barn göra vågen och fira segern tillsammans med spelarna efter matchen!

Inför matchen kom många föreningar långväga ifrån med buss för att sluta upp i Borås. Redan vid 16.00 öppnade insläppet till Knallelandsläktaren och då stod många och hängde på låset. I samarbete flera parter arrangerades mängder med aktiviteter för alla tillresta barn på området bakom läktaren i form av oppborgar, tävlingar, fotbollssarg, ansiktsmålning och tält med souvenirförsäljning. Vid 17.10 var det dags för alla barn ifrån föreningarna att gå ett varv runt planen. En mäktig manifestation som applåderades av publiken på arenan.

Eric Sjölin ifrån IF Elfsborg berättar mer om satsningen på Ungdomens Dag
– Vi har en gammal tradition där föreningar i vår region brukar ta med sina ungdomslag och besöka Borås Arena som en höstavslutning på säsongen. Genom Ungdomens Dag försöker vi att göra barnens besök på arenan speciellt, vi ger billiga priser, roliga aktiviteter före match, delar ut flaggor och försöker att få barnen delaktiga i att vara med och stötta laget.  Nu blev det seger och en välfylld kortsida som bidrog till stämningen. IF Elfsborgs förhoppning är självklart att vi ska få fler supportrar genom alla som besöker sin, kanske första allsvenska match, och tycker att det är roligt att besöka arenan!

Matchen slutade som bekant 4-0 och barnen på Knallelandsläktaren bidrog med en ”ungdomsklack” som hördes bra över resten av arenan, framförallt i växelsång med klacken på Elfsborgsläktaren.  Efter matchen kom spelarna och tackade barnen för stödet, en lyckad Ungdomens Dag var därmed över och vi vill hälsa alla barn varmt välkomna tillbaka till Borås Arena i framtiden.

Följande föreningar var på plats: Aneby SK, Annelunds IF, Byttorps IF, Dalsjöfors GoIF,  Högvads BK, Grolanda IF,  Fristad GoIF,  Elmer-Fåglum FK, Sävens BK/Hols IF,  Sjömarkens IF, Sandhults SK, Svenljunga IK,  Tvärred/Vegby,Mariestads BK, Ulricehamns IFK, Örsöla/Söne IK.

Ett tack till SISU, Sports for You, Bullseye, Hop’n pop, Intersport Borås och Danska Kungen som var med och arbetade på evenemangsområdet.

Ungdomens Dag är en satsning inom ramen för IF Elfsborgs arbete i samhället. Du kan läsa mer om Vi Tillsammans via den här länken