29 oktober är det fem år sedan Klas Ingesson gick bort. Elfsborg.se har pratat med Guliganernas ordförande Isak Edén som berättar mer om den hyllningsmålning som gjorts och den pågående insamlingen till cancerfonden.

Inför Klas Ingessons minnesdag har medlemmar i Guliganerna gjort en hyllningsmålning. Vad kan du berätta om den?
– Målningen är gjord på Borås Stads lagliga graffittivägg på Magasingatan. Vi har flera engagerade medlemmar som varit involverade och en målning där många passerar är ett bra sätt att få ut budskapet. Klas betydde mycket för oss supportrar och vi är många som vill bevara hans minne och det han stod för. Fem år har gått men vi ska fortsätta att arbeta för att hålla Klas anda levande kring IF Elfsborg.

Nu siktar ni på att samla in mer pengar till cancerfonden?
– Ja, i samband med att Klas gick bort samlade vi in sammanlagt 30o 000 kr till cancerfonden. En stor del av det kom via Klas Ingesson t-shirts som man fortfarande ser många Elfsborgare bära. Cancer är tyvärr en ständigt aktuell sjukdom och vi har flera medlemmar som kämpar själva eller har närstående som gör det just nu. Därför känns det naturligt att hedra Klas genom en ny insamling.

Hur gör man om man vill uppmärksamma och bidra till insamlingen?
– Vi uppmanar alla att skänka en slant till insamlingen, sprida ordet och dela sina minnen med Klas i sociala medier under #HedraKlas.

Länk till insamlingen: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/hedra-klas-ingesson