Äntligen kan vi säga varmt välkommen till Carl Mauritzson som idag har skrivit på ett kontrakt med IF Elfsborg U17-trupp. 15-åringen kommer närmast från Kinna IF. 

Carl Mauritzson har varit ordinarie i det svenska P15-landslaget och har med sina kvaliteter och prestationer i Kinna IF väckt intressen från flera internationella och nationella klubbar. Idag skrev han på ett kontrakt med IF Elfsborg och det är vi mycket stolta och glada över.
-Jag vet att IF Elfsborg har väldigt bra tränare och att det är en väldigt fin förening som kan erbjuda det allra mesta. Jag valde IF Elfsborg för jag känner att föreningen kan hjälpa mig att utvecklas både som fotbollsspelare och person, säger Carl.

Den offensiva yttermittfälts-talangen beskriver sig själv som en löpstark spelare med en bra speluppfattning och fin teknik. Målet är att spela i A-laget och det finns såklart ett par Elfsborgsspelare genom åren han har tittat lite extra på.
-Jag vill komma så långt som möjligt. Men i första hand nu vill jag bara ta mig upp i A-laget för att få spela Allsvensk fotboll. Den spelaren som inspirerat mig är Niklas Hult, sen vill jag även såklart nämna Johan Larsson och Stefan Ishizaki, Säger han.

-Vi är mycket glada att Carl valt IF Elfsborg. I stenhård konkurrens med andra internationella och nationella klubbar har vi lyckats värva en mycket stor talang. Det är ett bevis på att vår verksamhet fungerar väldigt väl och attraherar Sveriges mest lovande talanger, säger Tony Lundqvist, Sportchef Ungdom.

Varmt Välkommen Carl!