IF Elfsborg värvar Mathias Dyngeland!

Publicerad: 2019-12-10 15:53

IF Elfsborg är överens med norska Sogndal om en övergång av målvakten Mathias Dyngeland. 24-åringen har efter stark säsong i den norska andradivisionen skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023.

Dyngeland kommer närmast från Sogndal och har under den gångna säsongen spelat samtliga matcher som lagkapten. Förutom fina erfarenheter från Tippeligan och Obosligan har han meriter från Norges U17-, U18-, U19- och U21-landslag. 24-åringen har även varit uttagen till A-landslaget. Han ansluter till IF Elfsborg i början av januari men redan under tisdagen besökte han Borås för att träffa spelare och ledare.

-Det känns väldigt bra och det känns härligt att vara på plats, möta alla som arbetar i föreningen, alla spelare och ledare. Det är ett väldigt härligt gäng som tog emot mig med öppna armar. Jag ser framemot att börja träna och lära känna alla och bli en del av gänget, säger Mathias.

IF Elfsborg fick en fin avslutning på säsongen. En enda förlust på de tolv senaste tävlingsmatcherna är något som imponerar.
-Jag har tittat lite på de senaste matcherna och det var verkligen en bra avslutning på året vilket är väldigt positivt inför säsongen 2020. De spelare som var med här under hösten ska ta vara på detta och för mig som ny handlar det om att komma in i gruppen och göra den ännu bättre. Jag hoppas att jag kan vara med och bidra till det, fortsätter han.

Varför blev det IF Elfsborg?
-Jag var intresserad av att få ett nytt äventyr, komma till en annan liga och möta nya människor. Spela en annan typ av fotboll och utveckla mig som målvakt och människa. Allt ser väldigt positivt ut här och jag tror att det är ett bra steg i min karriär, säger Mathias.

Vad är du för typ av målvakt och hur bidrar du till laget?
-En auktoritär målvakt som kommunicerar mycket och är bra med boll. Huvudsaken i mitt jobb är att vara en trygghet där bak och jobba för att göra mina medspelare bra, och förhoppningsvis förhindra att bollen går i mål, avslutar han.

-Mathias är en ung och driven målvakt med bra ledaregenskaper. Trots sin unga ålder kommer han med sina stora erfarenheter och sina goda egenskaper bidra till laget. Vi ser fram emot hans framtid här i föreningen, säger manager Jimmy Thelin.

-Mathias är en explosiv målvakt som är duktig på att spela högt upp i banan och kan avlasta backlinjen i både försvar- och anfallsspel. Han har ett bra öga för att läsa spelet och proaktiv i sin spelstil. En ambitiös kille som kommer hjälpa laget att utvecklas både på och utanför planen, säger målvaktstränare Linus Eriksson.

Varmt välkommen till IF Elfsborg Mathias!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer