Alexander Bernhardsson klar för IF Elfsborg

Publicerad: 2019-12-20 15:00

IF Elfsborg säger varmt välkommen till årets stora succéspelare i Superettan Alexander Bernhardsson. 21-åringen kommer närmast från Örgryte IS och har idag skrivit på ett kontrakt med IF Elfsborg som sträcker sig över säsongen 2024. -Jag har kommit till en toppklubb med höga ambitioner och det känns otroligt kul att få vara en del av den här klubben nu och jag ska försöka hjälpa IF Elfsborg till fler framgångar, säger han.

Det har pratats om honom en längre tid – men nu är det äntligen klart. Superettans stora utropstecken Alexander Bernhardsson är klar för Borås gulsvarta stolthet IF Elfsborg.
Bernhardsson kommer närmast från Örgryte IS efter tidigare spel i bland annat Sävedalens IF. Året i Örgryte har minst sagt varit en succé då han efter 26 matcher, fem mål, fyra assist och mängder av fina insatser blev framröstad till årets spelare i Örgryte. Succén i Superettan har dragit till sig intresse från flera andra allsvenska klubbar – och inte minst från IF Elfsborg.

-Året har gått förvånansvärt bra och inget jag trodde när jag kom till Örgryte, men jag kom in i ett stim och lärde känna rytmen och tempot och efter det gick det bra – jag är nöjd, säger han och ler.

Fotbollskarriären började i Partille IF innan han som 12-åring gick över till Jonsereds IF där han gick hela vägen upp till a-laget. Efter spel i division 3 och 4 började han spela för Sävedalens IF innan han 2019 värvades av Örgryte IS. Det har gått snabbt för Alexander och som nu, 2020, kommer att representera IF Elfsborg.
-Jag har haft ett fint år i Örgryte som är en klassisk och anrik förening men nu är det dags för nästa steg – Allsvenskan och IF Elfsborg. Jag är otroligt taggad och det ska bli kul att få träffa truppen, träna och köra igång. Det är viktigt att bygga vidare på den fina avslutningen i höstas och fortsätta i det stimmet inför 2020.
-Jag har pratat en hel del med Jimmy och han vill använda fart och fläkt framåt och där kommer mina egenskaper väl till hands. Framförallt mitt djupledsspel och min snabbhet, säger Alexander.

-Jag är annars en spelare som gillar att spela med mycket fart framåt, att utmana och att komma i djupled. Gillar också att kombinera och hitta insticken bakåt – men framförallt farten.
En grym vänsterfot också?
-Ja, det får man väl kanske säga. Det har man fått höra från flera håll att man har en vänsterfot men det är någonting man vill nöta på ännu mer, säger han.

Alexander var under dagen och hälsade på kansliet – och i början av januari träffar han spelartruppen. Tim Rönning känner han sedan tidigare och är en spelare han också pratat med inför klubbytet.
-Han har sagt mycket bra saker. Det är sköna killar i laget, roligt att vara här och man lär sig väldigt mycket och allt är mycket bra runt omkring klubben, avslutar Alexander.

-Alexander är en spelare som vi tror kommer att passa oss väldigt bra i det sättet vi vill bygga vårt lag och ta oss framåt. Hans egenskaper ligger i djupledsspelet och i hans snabbhet. Vi får också in en vänsterfotad spelare som passar bra i vårt lagbygge. Alexander ger mycket energi, kommer att ge allt för IF Elfsborg och har en stor vilja att fortsätta utvecklas som spelare, säger manager Jimmy Thelin.

Alexander Bernhardsson
Längd: 1,85 m
Född: 8 september 1998
Moderklubb: Partille IF
Tidigare klubbar: Partille IF, Jonsereds IF, Sävedalens IF, Örgryte IS

Huvudpartners