IF Elfsborgs är idag mycket glada och stolta över att kunna presentera den jagade stortalangen Jacob Ondrejka som ny spelare i IF Elfsborg. 17-åringen har idag skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

-Det känns väldigt bra – en dröm som har gått i uppfyllelse. Elfsborg är en klubb som spelar bra fotboll, har bra supportar och en fin arena, säger Jacob.

Jacob Ondrejka var en av Landskrona BoIS mest framstående spelare under den gångna säsongen. Efter en imponerande försäsong skrev han i slutet av mars i år på sitt första a-lagskontrakt. Och redan under sin debutsäsong på seniornivå han hann med att spela 23 matcher, göra ett mål och en assist.

-Inget jag hade trott själv innan det här året. Jag blev tillsagd att jag skulle upp till u19-laget inför året men sedan gick det väldigt fort. En, två träningar med a-laget så blev man kvar där uppe. Jag har vågat göra min grej, vågat utmana och skapat oreda i motståndarnas försvar, säger han.

Hans insatser har under året uppmärksammats från flera olika håll och intresset för honom har varit stort, inte minst från P17-landslaget dit han i augusti blev kallad till för spel i en 4-nationsturnering i Sundsvall. Nu tar han också klivet från division 1 och Landskrona BOIS till IF Elfsborg i Allsvenskan. Ett stort steg men något han är väl förberedd på när han i januari ansluter till a-truppen.
-Tempot är den stora skillnaden. Sedan är det ju bättre spelare och det finns fler spelare som kan göra skillnad. Men det känns som helt rätt steg för mig och att få träna och spela med Allsvenska spelare gör att jag kan utvecklas ännu mer, säger Jacob.

-Vi tror Jacob kommer att ta ytterligare kliv i vår miljö. Han har en driven karaktär, spelar med en intensitet i sitt press- och djupledsspel och är beredd att jobba hårt för IF Elfsborg, säger manager Jimmy Thelin.

-Att Jacob väljer oss i konkurrens med andra klubbar precis som Alexander Bernhardsson tidigare gjort känns väldigt bra, det innebär att vi har en verksamhet som attraherar de främsta talangerna i svensk fotboll, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Jacob Ondrejka
Född: 2 september 2002
Position: Mittfältare
Moderklubb: BK Landora
Tidigare klubbar: BK Landora, Landskrona BOIS