Under lördagen bjöd IF Elfsborgs herr- och damlag in supportrar till öppen träning i Rydahallen.  Uppskattningsvis närmare 400 personer tog sig till Rydahallen för att fika, umgås, ta del av intervjuer och spelarpresentation.

Vid 11.30 öppnades dörrarna till nybyggda Rydahallen och Elfsborgare i olika åldrar började att strömma in. Två av föreningens ungdomslag (p10 och F10-12) tränade precis innan den öppna träningen tog över och blev ett välkommet inslag i väntan på seniorlagen. Dagen till ära bjöd IF Elfsborgs samarbetspartner Convini/Knaffeknappen på fika till alla besökare. Intersport fanns på plats och sålda souvenirer där minglet tog vid innanför huvudentrén.

Det officiella programmet inleddes när klockan närmade sig 12.00. Johannes Sandberg i IF Elfsborg började med att intervjua Ellen Larsson och Ebba Johansson ifrån damlaget. Därefter fick Alexander Bernhardsson, Sivert Heltne Nilsen och manager Jimmy Thelin svara på frågor om känslan inför säsongen och status i dagsläget när de precis dragit igång träningen för året. Publiken fick sedan möjlighet välkomna samtliga spelare när båda trupperna presenterades til stående applåder ute på planen.

Stefan Andreasson klubbchef i IF Elsbborg fanns på plats och kommenterade den öppna träningen
– Det känns fantastiskt roligt att dra igång året med en öppen träning tillsammans med så många Elfsborgare, en lördag i januari. Det är tredje året vi bjuder in supportrar på det här sättet, och nu i år känns det extra speciellt. Dels för att damerna och herrarna gör det tillsammans men också för att vi nu äntligen kan göra det i Rydahallen. En fullstor inomhushall ger oss otroligt fina möjligheter vintertid och vi vill redan från start skapa en positiv känsla här inne. Jag hoppas att många Elfsborgare dyker upp nästa fredag när herrarna spelar den första träningsmatchen mot BK Häcken avslutar Stefan.

Herrarna och damerna tränade sedan på varsin planhalva under en dryg timme inför intresserade åskådare. Nu är båda lagen i full gång med försäsong och har inplanerade träningsmatcher att se fram emot.

Fredag 17 januari kl. spelar IF Elfsborgs herrlag den första träningsmatchen mot BK Häcken med avspark 19.00. Varmt välkomna till Rydahallen då!