200111 Leo Väisänen presenteras som ny spelare för det allsvenska fotbollslaget Elfsborg den 11 januari 2020 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Tervetuloa Leo Väisänen

Publicerad: 2020-01-12 14:00, Uppdaterad 2020-01-12 14:13

IF Elfsborg värvar landslagsmittbacken Leo Väisänen. Finländaren kommer närmast från Holländska FC Den Bosch och har idag skrivit på ett 3,5-års kontrakt med IF Elfsborg. Han ansluter direkt till laget.

Den finländska landslagsmittbacken imponerade stort under höstens EM-kval mot Grekland och var med i landslagets bragdfyllda och historiska kvalprestationer som tog laget till det första mästerskapet någonsin. Så sent som i somras gjorde han landslagsdebut i A-laget men har sedan dess konsekvent varit med i landslagstrupperna under året.

22-åringen kommer närmast från Holländska FC Den Bosch där han under den gångna säsongen varit startspelare. Tidigare har han spelat för bland annat RoPS och HJK Helsinki. Under fredagen anlände han till Sverige för läkarundersökning och kontraktsskrivning.
-Det känns väldigt bra att vara här. Jag anlände så sent som i fredags men jag har redan fått ett mycket positivt intryck av klubben, säger han.

-Jag kände att jag ville ta nästa steg i min karriär och jag vet att IF Elfsborg är en stor och bra klubb i Sverige. Jag känner att det här är ett bra steg för mig då IF Elfsborg har mycket att erbjuda för min utveckling, säger Leo.

Se hela intervjun med Leo!

 

Leo blir en av flera finländare som tillhört IF Elfsborg genom åren. Tidigare minns vi bland annat Jari Illola, idag sportchef i Leos tidigare klubb RoPS samt Markku Kanerva, numera förbundskapten i det Finländska landslaget. Både Kanerva och Illola hyllar honom när elfsborg.se ringer upp. -Leo är fortfarande ganska ung men är en spelare med stor potential. Han är en mittback som är väldigt lugn med bollen, passningssäker, snabb och stark i luften och i duellspelet. Han har fått rutin i Den Bosch och i A-landslaget och det ska bli intressant att se hans fortsatta utveckling i IF Elfsborg och Allsvenskan, säger Markku Kanerva.

-För mig känns det också kul med IF Elfsborg och jag kommer gärna till Borås och tittar på honom när allsvenskan börjar, avslutar han.

-Jag får gratulera. Leo är en mycket duktig spelare som framförallt är skicklig med boll och som jag ser mycket stor potential i, säger Jari Illola.

Manager Jimmy Thelin om nyförvärvet
-Leos styrka ligger i hur han läser spelet. Han är också stark i luften och i duellspelet. Han anpassar sin position i och utanför boxen och är duktig på att ta fram bollen i speluppbyggnaden. Visar också, trots sin unga ålder, fina ledaregenskaper. Vi är glada att Leo är på plats, säger Jimmy.

Klubbchef Stefan Andreasson
-Leo är en spelare vi har följt de senaste åren. Det känns väldigt bra att vi ännu en gång har kunnat attrahera, i konkurrens med flera andra klubbar, en spelare av Leos kvaliteter, säger Stefan.

Leo Väisänen
Född: 23 juli 1997
Position: Central försvarare
Moderklubb: KäPa
Tidigare klubbar: Klubi 04, HJK, PK-35 Vantaa, RoPS, FC Den Bosch

Huvudpartners Officiella sportleverantörer