Ligacupens andra gruppspel kan nu summeras för två av Elfsborg lag. Ett lag har fortfarande en match kvar, men här följer en sammanfattning.

Ligacupen är Svenska Cupens motsvarighet för elitlagen runtomkring i landet. Upplägget är att ett första gruppspel spelades i november – december 2019 där IF Elfsborg gick vidare med tre stycken lag, i P16-, P17- och P19-klassen. Lagen gick då till ett nytt gruppspel med sex lag vardera. Efter att enkelmötena är spelade kommer gruppettan att gå vidare till slutspelshelg och semifinal i Ligacupen som första match.

P16
För Elfsborgs yngsta elitlag har det varit en bra lärdom att spela Ligacupen där laget inledde riktigt vasst i årets första tävlingsmatcher. IFK Göteborg besegrades med 4-2, därefter GAIS på bortaplan med 1-0. Därefter kom den första förlusten när Degerfors IF vann med 2-1 på hemmaplan. Elfsborg hamnade därefter i en svacka rent poängmässigt. BK Häcken gästade Borås och vann med 4-0 innan Elfsborg åkte till Halmstad i helgen som gick där slutsiffrorna också skrevs till 4-0. Därmed slutade Elfsborg på 6 inspelade poäng i en mycket jämn grupp, där BK Häcken varit obesegrade hittills. Laget får nu ta med sig lärdomarna och matcherna mot bra motstånd för att ladda om inför seriepremiären den 4 april.

P17
I U17-truppen har nu laget också spelat sina fem gruppspelsmatcher i Ligacupen. Elfsborg föll sent i den första bortamatchen mot GAIS med 3-2, men repade snabbt mod när Karlstads BK besegrades på hemmaplan med hela 9-3. Nästa match var även det ett prestigemöte när IFK Göteborg kom till Borås, en match mot IFK vann med 3-1. Laget åkte sedan till bortamatch mot Utsiktens BK där en stark insats gav seger med 4-2. I den sista matchen ställdes Elfsborg mot BK Häcken i det som allt som oftast blir tufft och jämnt, så även denna gång. Häcken fick en dröminledning där de gjorde två snabba mål, men Elfsborg kom tillbaka och reducerade strax före halvtidsvilan. I den andra halvleken jagade Elfsborg mål och ytterligare ett skulle det bli, men matchen slutade 2-2 och Elfsborg kunde därmed summera 7 inspelade poäng men ingen chans till avancemang.

Nu väntar en träningsmatch mot Rydboholms SK innan det är dags för seriepremiär den 29 mars mot Trelleborgs FF på bortaplan.

P19
I skrivandets stund har U-truppen nu spelat fyra matcher med en kvar den 5 mars. Ligacupen inleddes med bortamatch mot IFK Göteborg, en match som slutade 0-0 men följdes upp av bortaseger med 3-1 över Degerfors innan det blev en tajt och målrik match mot BK Häcken i Borås, en match som slutade 4-4. Elfsborg spelade sedan den senaste helgen mot Varbergs BoIS på bortaplan där det blev klar seger med 5-0. Därmed levde hoppet om avancemang när Elfsborg hade andraplatsen inför sista omgången.

Elfsborg fick också i den sista matchen en tuff uppgift på bortaplan mot Örgryte. Trots en utvisning efter bara en halvtimma kunde ändå Elfsborg ta ledningen och hade densamma in i paus. Örgryte jagade kvittering och kunde även utjämna med lite över tjugo minuter kvar att spela, men Elfsborg gav inte upp och tog på nytt ledningen bara minuter senare. Det blev sedan händelserika minuter efter Elfsborgs ledningsmål när Örgryte kunde göra två snabba mål och hade därmed vänt matchen. Med fem minuter kvar av matchen satte också ÖIS sista målet till slutresultatet 4-2. Elfsborg slutade därmed på åtta inspelade poäng på fem matcher och har en bra grund inför seriespelet som börjar den 28 mars.