IF Elfsborg och Jimmy Thelin har idag kommit överens om att förlänga nuvarande avtal till och med säsongen 2022 ut.

-Jag älskar att vara här. IF Elfsborg är en underbar förening och jag känner mig verkligen hemma här, med kollegor, spelare, styrelse och övriga i föreningen. Vi har en fantastisk miljö och det finns en härlig drivkraft och ett engagemang som gör att jag som ledare trivs väldigt bra – det är just den känslan och inställningen som sedan förmedlas till alla spelare för att få dem fullt engagerade till att som lag utvecklas varje dag, säger Jimmy Thelin.

Till säsongen 2018 kom Jimmy Thelin till IF Elfsborg från Jönköping Södra. Inför säsongen 2020 gör han sin tredje gulsvarta säsong, och utöver årets säsong, står det alltså i dag klart att det blir ytterligare två Thelin-år.

-Vi kände att det var ett bra tillfälle att förlänga. Vi har haft en gemensam bild och målsättning för vilka steg vi behöver ta och hur vi ska genomföra vår strategi för att bygga en stabil grund att stå på. Vi tränare och vårt kompetenta ledarteam upplever att vi har något spännande på gång, men att vi är långt ifrån klara i vår gemensamma vision om hur vi långsiktigt ska bli en stabil toppklubb igen, fortsätter han.

-Jag är slutligen oerhört glad och stolt och jag känner att jag inte kan vara på en bättre plats än i IF Elfsborg – en fantastisk omgivning att arbeta, lära och utvecklas i. Nu riktar vi all vår energi så vi tillsammans kan ta ytterligare kliv i vår utveckling som lag och förening, avslutar Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson om förlängningen:
-Vi är väldigt nöjda med vad Jimmy gjort i sin roll som manager sedan han kom till oss. 2018 var ett år för att stabilisera, 2019 ett år för att förbättra och 2020 och framåt är åren för att ta nästa steg, långsiktigt mot den Allsvenska toppen, säger Stefan Andreasson.

IF Elfsborgs ordförande Sune Lundqvist kommenterar:
-Förlängningen med Jimmy är en viktig del för att fortsätta i den riktning vi haft. Med sitt ledarskap, sin dedikation och fotbollskompetens har Jimmy, tillsammans med sitt team, utvecklat vår verksamhet runt herrlaget på ett imponerande sätt och det gläder oss att Jimmy ser fortsatt potential i vår förening och delar våra ambitioner och mål, säger Sune Lundqvist.