Med anledning av Coronaviruset och den senaste tidens utveckling i samhället har ledarstab, spelartrupp och personal på IF Elfsborgs kansli haft diskussioner om vad vi tillsammans kan göra i den här situationen.

Viljan från samtliga i föreningen att hjälpa till i det här utsatta läget har varit stor, med initiativ att även hjälpa föreningen rent ekonomiskt, förutom det vi bland annat gör genom ”Elfsborgshjälpen” som vi startade i förra veckan.

Idag har vi kommit överens om en lönereducering som samtliga ställt upp på och som gör att föreningen sparar en ansenlig summa.

Spelartruppen kommenterar:
Vi befinner oss i en osäker tid. Allsvenskan är framflyttad och samhället och vår förening står inför sin största prövning på många år. Framtiden är oviss, kommer vi få spela inför publik? Vilka sponsorer tvingas dra i nödbromsen? Kommer det statliga krispaketet hjälpa/gälla oss? Vissa andra branscher går på knäna och det varslas tusentals anställda. För att visa att vi spelare bryr oss om föreningens framtid gentemot medlemmar, supporters och sponsorer har vi föreslagit en lönesänkning under en period. Föreningens ledord Vi Tillsammans har aldrig varit viktigare än nu!

Jag känner en stolthet för våra spelare och vår personal att vi kan agera ihop på detta sätt, det är en självklarhet att vi inom föreningen tar ett ansvar och agerar nu. Dagens insats blir en del av ett åtgärdspaket för den närmsta perioden där vi bland annat ser över kostnader och alternativa intäktsmöjligheter, säger klubbchef Stefan Andreasson.