I tisdags gick Guliganerna ut med en uppmaning under parollen, ”Varje medlem räknas – Tillsammans för IF Elfsborg” med budskapet att visa extra stöd genom att bli medlem i IF Elfsborg. Uppmaningen har hörsammats, föreningen har fått 500 nya medlemmar de senaste dagarna och har nu över 2450 medlemmar totalt. Första målsättningen är att passera 2604 st!

Eric Sjölin, SLO och medlemsansvarig i IF Elfsborg, berättar om tillströmningen av nya medlemmar
– I en tid av ovisshet och oro är det fantastiskt att se hur våra supportrar sluter upp kring föreningen. Guliganerna har gjort det stora jobbet där IFE bara förmedlat uppmaningen vidare. Vi arbetar på flera sätt den närmsta tiden där våra supportrar kan vara med och stötta föreningen i det här utsatta läget. Att lyfta medlemskapet är en väldigt bra start som även ger en långsikigt positiv effekt för föreningen. I fredags kunde vi börja skicka ut nya medlemskort och jag hoppas att vi får skicka minst 250 till i början på näsa vecka. Det vore otroligt att få in 650 nya medlemmar på mindre än en vecka, men med den kraften som finns bland våra supportrar tror jag att vi löser det.

Isak Edén, ordförande i Guliganerna, om responsen på kampanjen
– Jag är egentligen inte så förvånad över den fina responsen. Kriser och tuffa situationer har en tendens att locka fram det bästa ur många människor. När det verkligen behövs sluter vi oss samman och vill hjälpa till. Elfsborg har många supportrar och flera jag har pratat med säger att de funderat på att bli medlemmar tidigare, men att det aldrig bara blivit av. Nu ger vi alla gula en otroligt bra anledning att ta det där steget och vara med och sätta medlemsrekord när det behövs som mest. Endast 250 medlemmar kvar, nu fortsätter vi i den här takten och slår 2604!

Bli medlem  IF Elfsborg – tänk på att en extra familjemedlem på samma adress endast kostar 100 kr extra.