I tisdags gick Guliganerna ut med en uppmaning under parollen, ”Varje medlem räknas – Tillsammans för IF Elfsborg” med budskapet att visa extra stöd genom att bli medlem i IF Elfsborg. Uppmaningen har hörsammats, föreningen har fått över 500 nya medlemmar de senaste dagarna och vi närmar oss 2500 medlemmar totalt. Jörgen Eriksson, bosatt i Italien är en av alla nya medlemmar. 

Hej Jörgen, du är en av över 500 Elfsborgare som under de senaste dagarna blivit medlem i föreningen. Du är dock en av de mest långväga, numera bosatt i Italien sedan 3 år tillbaka. Innan dess 12 år i Istanbul. Hur är din bakgrund som Elfsborgare?

Min pappa var en hängiven Elsborgssupporter så det var ganska naturligt att jag också blev detta. Redan som barn gick jag och min pappa till Ryavallen och tittade regelbundet på matcher. Det började under Thomas Alhström, Thomas Nilson, Frank Klarström eran som jag började gå regelbundet. Även Christer Qvist spelade under den tiden, jag kom att ha honom som fotbollstränare i Borås GIF under min ungdom. En riktigt go gubbe!

– Under mina skolår spelade Elfsborg i Söderettan. Under dessa åren gick jag mina kompisar nästan på alla hemmamatcher och även om Christer Mattiasson gjorde mål och Stefan Andreasson dirigerade på mitten så va det tungt sportsligt. När vi tillslut återkom till Allsvenskan minns jag väl öppningsmatchen och 3-0 vinsten mot IFK Göteborg med glädje än idag. Konstigt nog minns jag och uppskattade jag de tuffa åren lika mycket som de gyllene åren med SM guld 2006 och 2012. Rent sportsligt tycker jag att 2006 och 2012 bilaga av Elfsborg var ganska jämna i kvalitet men givetvis va glädjen störst 2006.

Som du ser, även om jag är bosatt utomlands sedan mer än 15 år så har mitt intresse till Elfsborg alltid funnits där. Ser fram emot en bättre tabellplacering i år.


Hur gick tankarna när du löste ditt medlemskap?

– Jag följer Elfsborg och Guliganerna via Twitter så när uppmaningen att hjälpa till och bli medlem dök upp kändes det naturligt att hjälpa till. Jag har varit medlem till och från tidigare och kände att jag vill bidra i tuffa tider som dessa. Jag kommer troligtvis inte kunna se matcher LIVE men skall försöka se dem vi nätet.


Vad har du för uppmaning till andra Elfsborgare som läser det här?

– Det är i tider som dessa som du verkligen visar om du är en riktig supporter. Det är nu Elfsborgsfamiljen behöver dig som mest. Om jag som bor i Italien kan lösa medlemskap så kan du också det. Kom igen nu!

Ta hand om varandra!

#ViTillsammans

Läs mer och bli medlem i IF Elfsborg