Olle Svalander är mångårig Elfsborgssupporter, under de senaste åren hemmahörande i Skåne. Nu sprider sig Olles initiativ där Elfsborgssupportrar uppmanas att vara med och stötta föreningen genom att swisha minst en tia per mål efter varje allsvensk match. Hör mer om tankarna bakom initiativet! 

Du är initiativtagare till #10permål på twitter. Hur fick du idén?
– Jag har tänkt mycket på hur supportrar skulle kunna supportra denna fördömda säsong med tomma läktare. Allt från app-styrda högtalare på arenan till riktigt konstiga idéer … Sen bara kom jag på detta en dag och slängde ut det på twitter innan jag hann ångra mig.

Hur har responsen varit i sociala medier bland Elfsborgare? Det har blivit en del mål och segrar hittills.
– Jag har bara fått respons från de som är positiva. Det jag ville åstadkomma var ju att Elfsborg ska få lite pengar. Det blir ju ett par, tre tior per match och det hade jag lagt på kaffe eller korv eller öl på en krog i alla fall. Men jag hoppades också att skapa ökad gemenskap bland alla ensamma utestängda supportrar. Det senare tycker jag i alla fall har lyckats.

Hur tänker du kring hela situationen där supportrar inte kan vara på plats? Hur mycket längtar du själv efter att åter kunna besöka en arena?
– Allsvensk fotboll utan publik känns som träningsmatcher, eller division 6 fast med högre kvalitet. Det är väldigt märkligt och det belyser hur viktig gemenskapen på läktarna och den mellan spelarna och publiken är. Det är ju så man hellre tar en rejäl infekterad bengaldebatt-säsong med pajkastning till höger å vänster än detta. Det ironiska är att när Elfsborg spelade illa så ville boråsarna inte titta men nu, när de åter spelar en attraktiv och effektiv fotboll, så f å r boråsarna inte komma och titta.

Initiativet #10permål har hittils inbringat IF Elfsborg en ansenlig summa, bidrag som föreningen är otroligt tacksamma för. Vill du vara med? Konceptet bygger på att många supportrar bidrar kontinuerligt med en summa, förhoppngsvis match efter match, efter glädjen för varje mål. 

Swish sker till nummmer: 123 06 10 584