En efterlängtad seger inkasserades på söndagen när IF Elfsborg besegrade Jonsereds IF i en målglad tillställning. 

För IF Elfsborgs yngsta elitlag var nu äntligen dags för seriematch igen efter sommaruppehållet. I de inledande två omgångarna var gulsvart numret för små mot såväl IFK Göteborg (förlust 0–7) som Gerdskens BK (förlust 2–4). Nu ville laget visa att de slipat på formen under uppehållet, fått ihop en grund att stå på och börja om igen – något som skulle ge resultat. För motståndet stod Jonsereds IF som också haft en tuff start på säsongen, med tre tämligen stora förluster på kontot. Mot Elfsborg skulle det komma ytterligare en.

Hemmalaget tog tag i matchen, tryckte på för att få hål på nollan och det lyckades i den 21′ minuten när Jonatan Johansson gjorde sitt första mål. Åtta minuter senare kunde även Gottfrid Rapp göra mål vilket innebar en tvåmålsledning att ta med sig in i halvtidsvilan. Då gällde det dock inte att slappna av och luta sig tillbaka, utan fortsätta pressa och lyfta för att göra än fler mål.

Denna taktik skulle också visa sig vara lyckosam. Det dröjde bara ett par minuter innan Johansson gjort sitt andra mål för dagen – strax därefter kunde Andrés Lindberg sätta 5–0 och innan matchen var slut hade även Lindberg blivit tvåmålsskytt när han satte 6–0 med dryga kvarten kvar.

Elfsborg fick därmed en riktigt härlig seger, tre poäng in på kontot och tillputsning av målskillnaden från de första matcherna. Också ett viktigt och härligt besked inför nästkommande match i lokalderbyt mot Norrby IF.

 

IF Elfsborg – Jonsereds IF 6–0 (2–0)

Mål: 1–0 Jonatan Johansson 21′, 2–0 Gottfrid Rapp 29′, 3–0 Jonatan Johansson 47′, 4–0 Andrés Lindberg 50′, 5–0 Andrés Lindberg 72′

Truppen: 1. Elliot Vigeliusson (MV), 30. Lucas Söderberg (MV), 2. Adam Johansson, 3. Arian Sawsani, 5. Samuel Jansson (K), 6. Viktor Nylén, 7. Adam Bertilsson, 8. Max Sandberg Castro, 10. Jonatan Johansson, 11. Adrian Hugg, 12. Isak Edman, 13. Gottfrid Rapp, 14. Alexander Thongla-Iad Warneryd, 15. Enzo Andrén, 16. Liam Björninger, 18. Andrés Lindberg