Lokalderby hör till ovanligheterna, men på onsdagen var det dags när IF Elfsborg och Norrby IF möttes på Borås Arena.

Det är få serier som IF Elfsborg och Norrby IF kan stöta på varandra i, men en av dessa är P16-serien där det på onsdagen var dags för ett lokalderby. Hemmalaget kom till matchen med årets första seger i ryggen från förra omgången, nu ville man spela vidare på den segern och starta en poängsvit. Norrby å sin sida ville visa att de kunde mäta sig med Elfsborg, och det blev en spännande match.

Hemmalaget hade mycket initiativ och boll, men i första halvlek låg laget lite lägre i utgångspositioner och Norrby kunde rulla runt bollen inom laget, utan att för den delen skapa jättemånga lägen. Elfsborg hade ett par riktigt vassa chanser, men Norrbys målvakt stod för några bra parader.
– Det kändes lite energilöst i första halvlek, vi hade några riktigt vassa chanser som kanske borde varit mål – men deras målvakt stod för högklassiga räddningar. I andra halvlek klev vi upp och pressade lite, säger Joakim Alexandersson som i dag coachade laget.

Johansson avgjorde

Flertalet byten gjordes och ett antal spelare födda 2005 fick möjligheten att komma in och visa sig. Det bidrog till att energin lyftes i laget, samtidigt som utgångspositionerna kom uppåt i planen och bollvinsterna blev i mer offensiva lägen. Detta skulle också ge resultat när Jonatan Johansson stod för en fin prestation. I en omställning löpte han igenom, höll ifrån sig försvararna och chippade kallt in 1–0 över målvakten.
– Därefter fortsätta vi att stå högt och gick för ett avgörande, vilket vi kunde sätta med några minuter kvar. Det var en godkänd match där vi inte är helt nöjda med kvaliteten matchen igenom, men härligt att vinna och hålla nollan för andra matchen i rad, avslutar Joakim Alexandersson.

IF Elfsborg – Norrby IF 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 Jonatan Johansson 75′, 2–0 Jonatan Johansson 86′

Truppen: 1. Elliot Vigeliusson (MV), 30. Lucas Söderberg (MV), 2. Adam Johansson, 3. Arian Sawsani, 5. Samuel Jansson (K), 6. Viktor Nylén, 7. Adam Bertilsson, 8. Max Sandberg Castro, 10. Andrés Lindberg, 11. Carl Mauritzson, 12. Adrian Hugg, 13. Jonatan Johansson, 14. Mateusz Lukasz Zawilski, 15. Gottfrid Rapp, 16. Isak Edman, 18. Enzo Andrén, 20. Liam Björninger, 22. Rasmus Nordin