På fredagen blev det en överkörning utöver det vanliga när IF Elfsborg besegrade Stenungsunds IF med hela 12–0.

Andra matchen på tre dagar, ett tajt spelschema för IF Elfsborgs yngsta elitlag. Torslands besegrades i tisdags, nu var det dags för möte med Stenungsunds IF. För hemmalaget var det en chans att ta fjärde raka segern, samtliga efter sommaruppehållet – och den chansen skulle laget verkligen ta.

I första halvlek tog det inte många minuter innan Elfsborg tog ledningen, bara sju minuter. Gulsvart jobbade på och hade kontroll på matchen, men det skulle dröja fram till slutet av första halvlek innan fler mål kom. Två snabba mål precis före paus gav en bra grund att jobba vidare på.

När den andra halvleken startade inleddes den på liknande sätt, men när klockan började ticka upp mot en timma spelad blev det en rejäl islossning. Elfsborg gjorde då sju mål på dryga tio minuter, och matchen var avgjord. Trots det trummade laget på och gjorde ytterligare två mål.

Därmed har nu Elfsborg klättrat upp till en tredjeplats när det endast återstår två matcher i serien innan slutspelet.

 

IF Elfsborg – Stenungsunds IF 12–0 (3–0)

Mål: 1–0 Isak Edman 5′, 2–0 Jonathan Johansson 41′, 3–0 Jonathan Johansson 45′, 4–0 Liam Björninger 57′, 5–0 Jonathan Johansson 60′, 6–0 Liam Björninger 61′, 7–0 Liam Björninger 61′, 8–0 Jonathan Johansson 67′, 9–0 Gottfrid Rapp 68′, 10–0 Isak Edman 68′, 11–0 Gottfrid Rapp 75′, 12–0 Liam Björninger 81′

Truppen: 1. Carl Josefsson (MV), 30. Elliot Vigeliusson (MV), 2. Adam Johansson, 3. Vincent Magnusson, 5. Samuel Jansson (K), 6. Viktor Nylén, 7. Adam Bertilsson, 8. Max Sandberg Castro, 10. Jonatan Johansson, 11. Adrian Hugg, 12. Isak Edman, 13. Gottfrid Rapp, 14. Mateusz Lukasz Zawilski, 15. Enzo Andrén, 16. Liam Björninger, 18. Alexander Thongla-Iad Warneryd