På söndagen tog Elfsborg en viktig seger i jakten på en A-slutspelsplats i P16-serien. 

Det rullar på rätt bra för IF Elfsborgs yngsta elitlag just nu. På söndagen tog man sikte mot bortamatch och för motståndet stod IFK Skövde FK, ett lag som kom med en uddamålsvinst i bagaget. För Elfsborgs del var det än ljusare förutsättningar då resultaten gått som tåget den senaste tiden. Efter de två inledande omgångarna i serien, som resulterade i två förluster, hade laget tagit fyra segrar av fyra möjliga. Dessutom en imponerande målskillnad på 25–4 under dessa matcher. Nu var det dags för Skövde att försöka stoppa Elfsborg.

Att stoppa det gulsvarta segertåget visade sig dock vara svårt för Skövde, som dock stretade emot rätt länge innan Elfsborg fick hål på hemmalaget. Två snabba mål i slutet av första halvlek blev dock väldigt viktiga och gästerna kunde bygga taktiken i andra halvlek kring tvåmålsledningen. I andra halvlek utökade Elfsborg med ytterligare ett mål och kunde vinna med 3–0. Femte raka segern och en viktig seger i jakten på A-slutspel.

Nu återstår det två omgångar och näst på tur är BK Häcken i Borås, därefter bortamatch mot Vänersborgs FK.

IFK Skövde FK – IF Elfsborg 0–3 (0–2)

Mål: 0–1 42′, 0–2 44′ 0–3 77′

Truppen: 30. Elliot Vigeliusson (MV), 1. Lucas Söderberg (mv), 2. Adam Johansson, 3. Vincent Magnusson, 5. Samuel Jansson (K), 6. Viktor Nylén, 7. Max Sandberg Castro, 8. Enzo Andrén, 10. Jonatan Johansson, 11. Liam Björninger, 12. Isak Edman, 13. Gottfrid Rapp, 14. Alexander Thongla-Iad Warneryd, 15. Mateusz Lukasz Zawilski, 16. Adrian Hugg, 18. Rasmus Nordin, 20. Adam Bertilsson