Välkommen Jeppe Okkels

Publicerad: 2020-08-25 23:59, Uppdaterad 2020-08-26 00:14

IF Elfsborg välkomnar Jeppe Okkels. Den 21-åriga dansken kommer närmast från Silkeborg IF och har skrivit på ett avtal med IF Elfsborg som sträcker sig över säsongen 2024.

Vi är först och främst väldigt glada och stolta att Jeppe valt att komma till IF Elfsborg. Jeppe är en långsiktig investering för framtiden som ligger helt i linje med vårt arbete i att fortsätta utveckla och utbilda unga spelare. Att rekrytera spelare i dessa tider är en svår avvägning samtidigt har vi ett stort ansvar att fortsätta tänka långsiktigt och arbeta för kommande tider, säger Klubbchef Stefan Andreasson.

Jeppe Okkels började sin fotbollsbana i OBG Silkeborg och fortsatte sedan som ungdomsspelare i Silkeborg IF. 2016 gjorde han debut i Danska Superligan och har sedan den debuten fortsatt sitt spel i A-laget. Okkels gjorde till slut över 100 A-lagsframträdanden i SIF och efter den senaste säsongen som avslutades i början av juli noterades han för tre mål och fem assist. Utöver sitt klubblagsspel i Silkeborg har Okkels sedan sin första landslagsuttagning till det Danska u16-landslaget tagits ut till samtliga u-landslag. I januari 2020 gjorde han debut i det Danska u21-landslaget.

Det känns fantastiskt. Det var inga tvivel att komma hit när jag först fick höra om intresset från IF Elfsborg. Det är en stor möjlighet för mig och jag ser framemot att spela med IF Elfsborg i Allsvenskan, säger Jeppe Okkels.

Jag har sett en del av IF Elfsborg i år och gillar verkligen sättet de spelar och det ser ut som att min spelstil kommer passa bra in i laget och hur Jimmy vill spela, fortsätter han.

21-åringen träffar laget och gör sin första träning med IF Elfsborg under onsdagen och är tillgänglig för spel omgående. –Det är ett stort steg i min karriär men jag känner att jag är fullt redo. Jag kommer arbeta hårt och visa på träningar vad jag kan göra och förhoppningsvis bli uttaget till laget framöver, säger han.

–Jeppe är en spelare vi har haft koll på under en längre tid. Vi ser en stor potential i honom och förutom hans kvaliteter på fotbollsplanen har han helt rätt karaktär för att passa bra in i gruppen. Jeppe är en offensiv spelare som är beredd att jobba hårt för IF Elfsborg. Hans främsta egenskaper ligger i sin vilja att attackera i motståndarnas straffområde och skapa ytor för sina medspelare, säger Manager Jimmy Thelin.

Jeppe Okkels
Född: 27 juli 1999
Position: Ytterforward
Moderklubb: OBG Silkeborg
Tidigare klubbar: OBG Silkeborg, Silkeborg IF

https://www.instagram.com/p/CEVCGQkgK34/

Huvudpartners Officiella sportleverantörer