På onsdagen spelade Elfsborg sin näst sista match i grundserien för P16, en match som var tuff och tät men slutade med förlust.

IF Elfsborgs yngsta elitlag tog på onsdagskvällen emot BK Häcken på Borås Arena, ett motståndarlag som varit väldigt starka och spelade sin sista seriematch i grundserien. Med fem raka segrar i bagaget hade också Elfsborg vind i seglen och skulle stå upp på ett bra sätt mot Häcken som brukar ge tuffa matcher. Inledningen blev dock inte alls vad man önskade och gästerna kunde gå upp i en tvåmålsledning när dryga 20 minuter var spelade. Många lag skulle kunna säcka ihop, men Elfsborg visade karaktär och satte reduceringen genom Carl Mauritzson med tio minuter kvar. Fem minuter senare drygade Häcken ut ledningen till två mål igen, men Elfsborg repade sig snabbt och satte en straff till 2-3 vilket gav en bra känsla inför andra halvlek.

Elfsborg försökte sedan i andra halvlek att komma närmre Häcken och kunna kvittera. Trots chanser så ville det sig inte och när laget sedermera lyftes upp i slutet för än mer press, kunde istället Häcken göra ytterligare två mål. Därmed bröts segersviten, men Elfsborg har ytterligare en viktig match att fokusera på. Näst på tur är Vänersborg på bortaplan. Med dagens resultat ligger Elfsborg på en fjärdeplats och har chansen att ta en direktplats till A-slutspelet om man hamnar topp tre. Dock går även de fyra bästa fjärdeplacerade lagen vidare till A-slutspel, från de sex första P16-serierna.

 

IF Elfsborg – BK Häcken 2-5 (2-3)

Mål: 0-1 18′, 0-2 22′, 1-2 Carl Mauritzson 35′, 1-3 40′, 2-3 Andrés Lindberg 43′ 2-4 82′, 2-5 87′

Trupp: 1. Carl Josefsson (MV), 30. Elliot Vigeliusson (MV), 2. Adam Johansson, 3. Arian Sawsani, 5. Samuel Jansson (K), 6. Gottfrid Rapp, 7. Max Sandberg Castro, 8. Enzo Andrén, 10. Andrés Lindberg, 11. Jonatan Johansson, 12. Carl Mauritzson, 13. Adrian Hugg, 14. Viktor Nylén, 15. Mateusz Lukasz Zawilski, 16. Adam Bertilsson, 18. Isak Edman, 20. Rasmus Nordin