Elfsborg var piskade att vinna för chans till A-slutspel, men med två utvisningar i matchen blev det tufft.

För IF Elfsborgs yngsta elitlag har säsongen varit väldigt bra i en tät och jämn serie. På lördagen hade laget chansen att ta en ny seger när Vänersborg stod för värdskapet och motståndet, men matchen skulle inte bli som man önskade även om inledningen var riktigt bra.

Gulsvart kom ut starkt, tog ledningen på en straff efter bara några minuter och hade vind i seglen. Sedan vände vinden. Vänersborg fick en omställning och kontrade in 1–1, därefter blev det storm i motvind. Efter halvtimman fick en av Elfsborgs mittbackar sitt andra gula kort vilket gav en utvisning – där med spel med en man mindre i en dryg timma.
– Trots utvisningen styr vi matchen, har taktpinnen och kommer runt i ett antal spelvändningar, men vi lyckas inte sätta in ett ledningsmål, säger tränare Patrik Lövhage.

I andra halvlek fortsatte Elfsborg på samma sätt, men i 70′ minuten blev det tuffa läget än värre. Elfsborgs målvakt kom ut och plockade en boll, men blev samtidigt utknuffad ur straffområdet och domaren valde att visa ytterligare ett rött kort.
– Vi avslutar genom att spela 3–4–1, rullar boll och har chanser, men istället kan Vänersborg vinna matchen med uddamålet. Dock ska killarna ha en eloge för hur de uppträder och presterar i matchen, trots förutsättningarna. Vi får skylla oss själva att vi inte gör mål, fortsätter Lövhage.

Utvecklingen bra under säsongen

Elfsborg missar därmed med största sannolikhet A-slutspel och får istället sikta in sig på ytterligare några matcher i ett B-slutspel där laget får fortsätta utvecklas.
– Det handlar om att prestera och utvecklas och vi märker att killarna gör framsteg varje vecka. Landslagsuttagningar där spelare får komma iväg är kvitton på att vi jobbar hårt och bra – och rätt, avslutar Lövhage.

Vänersborgs FK – IF Elfsborg 1–2 (1–1)

Mål: 0–1, 1–1, 2–1

Truppen: 1. Lucas Söderberg (mv), 30. Elliot Vigeliusson (MV), 2. Adam Johansson, 3. Arian Sawsani, 5. Samuel Jansson (K), 6. Gottfrid Rapp, 7. Max Sandberg Castro, 8. Enzo Andrén, 10. Andrés Lindberg, 11. Jonatan Johansson, 12. Liam Björninger, 13. Adrian Hugg, 14. Viktor Nylén, 16. Adam Bertilsson, 18. Isak Edman, 20. Rasmus Nordin