IF Elfsborg och AZ Alkmaar överens om en övergång för Jesper Karlsson

Publicerad: 2020-09-11 18:14

Jesper Karlsson lämnar IF Elfsborg för nederländska AZ Alkmaar.

Den 22–åriga ytterforwardens insatser i Allsvenskan under den gångna säsongen kan inte ha missat någon. På 18 spelade matcher har han gjort 9 mål och 4 assist och har med sina fina prestationer varit delaktig i Elfsborgs framgångar den här säsongen. Nu tar han nästa steg i karriären och flyttar till det nederländska laget AZ Alkmaar och staden Alkmaar ett par mil norr om Amsterdam. Kontraktet börjar dock inte gälla förrän 18 september om AZ Alkmaar går vidare till Champions League Playoff. Annars sker övergången den 28 september.

– Jag är glad att allt är klart och att Elfsborg gjort det möjligt för mig att ta nästa steg. Nu ser jag framemot att hjälpa laget och fokusera på återstående matcher i den gula tröjan. Känslorna jag har för Elfsborg och alla runt klubben kommer jag ha tid att uttrycka på plats i Borås innan jag flyttar ner permanent till Holland, säger Jesper Karlsson.

Karlsson anslöt till IF Elfsborg 2016 efter en bra Allsvensk säsong i Falkenbergs FF. Som 17-åring spelade han ihop nio poäng fördelat på sju mål och två assist under 26 Allsvenska matcher. Den unga talangen blev då, av förklarliga skäl, ett hett eftertraktat namn bland flera av de Allsvenska storklubbarna. Till slut valde Jesper Karlsson IF Elfsborg som nästa destination och här har framgångarna fortsatt. Efter två tuffa inledande säsonger stod Jesper Karlsson under fjolåret för sin bästa individuella säsong i karriären. På 25 Allsvenska matcher låg forwarden bakom åtta mål och fyra assist. Efter fjolårets succé tog han emot priser som årets spelare på Elfsborgsgalan samt årets mål på Allsvenskans Stora Pris. I årets Allsvenska har han bara fortsatt leverera poäng till IF Elfsborg.

Snart går flyttlasset till AZ Alkmaar som i år slutade på en andra plats i Eredevisie. Årets ligaframgångar gör att man i september spelar en sista kvalomgång till Champions League Playoff. Det nederländska topplaget i rött och vitt håller till på AFAS Stadion. Eredevisie har man vunnit två gånger, 1981 och 2009.

– Vi är idag stolta och glada både för Jespers skull och för att IF Elfsborg återigen kan konstatera att vi har en verksamhet och miljö som gör att spelare utvecklas och till slut är redo för att ta steget ut i Europa. Att det också görs till en bra och seriös klubb som betalar ett marknadsmässigt pris och i en fin dialog med Jesper och hans representanter är väldigt viktigt för oss för att kunna fortsätta vår långsiktiga strategi, säger klubbchef Stefan Andreasson.

– Det har funnits intresse och förfrågningar tidigare men Jesper har alltid sett sig själv först lyckas i IF Elfsborg som han nu verkligen gjort. Jesper är en fantastisk kille som förutom att charma vår publik med sitt spel på plan alltid ställt upp för oss som förening och spridit glädje genom sitt sätt att vara hos så många Elfsborgare, fortsätter Andreasson.

– Vi gläds också idag med Falkenbergs FF och IF Böljan som varit bidragande till Jespers utveckling. Nu ser vi framemot att se Jesper i Elfsborgströjan ytterligare ett antal matcher för att sedan tacka av honom på allra bästa sätt, avslutar Andreasson.

 

Huvudpartners