Grundseriens sista match spelades på lördagen, en tuff drabbning mellan två jämna lag. 

IF Elfsborgs U17-trupp stod på lördagseftermiddagen för säsongens sista seriematch i grundserien. Det var redan på förhand klart att laget inte hade chans att fortsätta spela om SM-guld, det vill säga bli topp 5, men heller inte att behöva kvala för att hålla sig kvar nästkommande säsong, vilket tabellplacering 11-14 innebar. Elfsborg hade redan säkrat en plats i det som kallas B-slutspel och IFK Norrköping visste att de skulle hamna som bäst på en elfteplats.

Det var gästerna som fick en smakstart på matchen genom att ta ledningen bara sex minuter in i matchen. Elfsborg krigade på, matchbilden var tämligen jämn och chanser skapades åt båda håll – det var två jämna lag som möttes. Det var också uddamålet i paus men bara åtta minuter in i andra halvlek utökade Norrköping till 2–0. Elfsborg kämpade vidare och fick också en reducering, när Theo Lind gjorde mål med kvarten kvar, men fler mål lyckades laget inte göra.

Gulsvart fick därmed noll poäng med sig, men får nu ladda om för fortsättningsserie och ett så kallat B-slutspel. Nu kommer Trelleborgs FF, Mjällby AIF, Jönköpings Södra IF och Örebro SK FK vara motståndare i varsin enkelmatch.

IF Elfsborg – IFK Norrköping FK 1–2 (0–1)

Mål: 0–1 6′, 0–2 53′, 1–2 Theo Lind 76′

Truppen:1. Alex Rahm (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Arian Sawsani, 5. Amer Jusic (K), 6. Filip Persson, 7. Carl Mauritzson, 8. Isaac Antonsson, 9. Andrés Lindberg, 10. Theo Lind, 11. Dennis Kjellberg, 12. Adam Johansson, 13. Rasmus Nordin, 14. Enzo Andrén, 15. Jonatan Johansson, 31. Carl Josefsson