U17-truppen tog på måndagskvällen emot Jönköpings Södra i en match som skulle bli en tajt drabbning. 

För bara en dryg månad sedan åkte Elfsborg till Jönköping för match mot Jönköpings Södra, en match som hemmalaget vann med 2–1 där tog en tidig ledning. Nu var det omvända förutsättningar. J-Södra kom till Ryda fotbollshall för match mot Elfsborg, och det var även denna gång hemmalaget som tog en tidig ledning. Redan i den 6′ minuten kunde Otto Gustafsson sätta 1–0 och ge Elfsborg en smakstart på denna fortsättningsserie.

Gästerna tog sig dock samman och kunde kvittera strax efter kvarten spelad. Det var tätt, tufft och jämnt men med fem minuter kvar av första halvlek återtog Elfsborg ledningen genom Amer Jusic och gulsvart hade en skön ledning med sig in i halvtidsvilan.

Sent avgörande av Lind

I andra halvlek ville Elfsborg fortsätta sitt spel, samtidigt som gästerna ville fram offensivt i jakt på kvittering. Det skapades chanser åt båda håll, men det tog fram till det var mindre än kvarten kvar som gästerna kvitterade. Elfsborg deppade dock inte ihop av det, istället jobbade laget än mer och pressade Jönköping i jakten på ett nytt ledningsmål, vilket också skulle komma i 86′ minuten när Theo Lind satte bollen i mål till 3–2. Denna gång släppte Elfsborg inte till fler mål och kunde därmed ta tre poäng i fortsättningsseriens första match.

Nästa match spelas i helgen när Elfsborg åker till en tuff bortamatch mot Örebro SK FK.

IF Elfsborg – Jönköpings Södra IF 3–2 (2–1)

Mål: 1–0 Otto Gustafsson 6′, 1–1 17′, 2–1 Amer Jusic 40′, 2–2 76′, 3–2 Theo Lind 86′

Truppen:1. Carl Josefsson (mv), 31. Elliot Vigeliusson (mv), 2. Stefan Ceganjac, 3. Zakkar Alissa, 4. Otto Gustafsson, 5. Amer Jusic (K), 6. Arian Sawsani, 8. Mohamed Adam, 9. Andrés Lindberg, 10. Theo Lind, 11. Filip Persson, 17. Carl Mauritzson, 12. Samuel Jansson, 13. Max Sandberg Castro, 14. Jonatan Johansson, 15. Adrian Hugg