På onsdagskvällen arrangerades årets medlemsmöte via den digitala plattformen Zoom. Medlemmarna i IF Elfsborg fick ta del av såväl information, samtal som svar på frågor både högt och lågt.

Varje år vid denna tid brukar IF Elfsborg ha medlemsmöte för att summera året, blicka framåt, svara på frågor varvat med intervjuer. Under fjolåret hölls mötet i fina lokaler på Borås Kongress, detta år blev annorlunda som så mycket annat varit. Istället användes den digitala mötesplatsen Zoom, något som visade sig gå riktigt bra. Rekord sattes också i och med att hela 366 personer var anmälda till mötet.

Mötet inleddes med en inledningsfilm med härliga minnen från årets framgångsrika år för såväl herrlag som damlag. Därefter tog ordförande Sune Lundqvist till ord och summerade år 2020. Hur det ”flow” som fanns under försäsongen förändrades till en uppskjuten serie. Han berättade vidare om att föreningen hanterat året bra såväl sportsligt som ekonomiskt, men att det nog är svårt att säga att utmaningarna är över bara för att vi snart går in i ett nytt år. Sune poängterade vidare hur viktigt att alla fortsätter hålla i, och hålla ut, såväl i pandemin som för föreningen. Dessutom förmedlades ett stort tack till föreningens supportrar och medlemmar som stöttat hela året, en stöttning som känns i hela föreningen.

Därefter tog klubbchef Stefan Andreasson till ordet och inledde med att förmedla den enorma stolthet som han kände över att den 27:e allsvenska medaljen säkrats, och hur föreningen klarat av detta tuffa år. Han berättade vidare om den känslan att vi  tillsammans varit med på resan och varit lika delaktiga för att nå denna framgång, allihop tillsammans. Stefan berättade vidare om hur framgångsrika lagen varit såväl på herr- som damsidan, men även bland elitlagen där U-truppen stormade mot SM-guld i P19 Allsvenskan och även hur ungdomssidan hanterat året.

Manager Jimmy Thelin blev sedan intervjuad om årets säsong. Han pratade om hur laget tidigt satte tonen om hur man ville spela, att sätta press, att skapa målchanser och att smälla på i närkamper så det känns, något som gett en väldigt underhållande fotboll under året – men också framgångsrik. Jimmy tryckte på vikten av hur spelarna levererat, men även alla runt omkring laget såväl detta år som förra året. Också hur stolt han var över hur laget hanterat den tuffa förlusten mot BK Häcken på bortaplan, hur man knöt näven, lärde sig någonting och vände det till något positivt.

Därefter kom Tony Lundqvist in som stand-in för damlagets huvudtränare Joakim Carlsson, som inte kunde närvara. Tony berättade stolt över de framgångar som laget haft, hur Joakim Carlsson roterat runt i truppen där alla fått speltid och att man nu kan blicka framåt mot ett spännande år i div 3. Dessutom kunde man förkunna att även assisterande tränare till damlaget, Sara Jardving och Linda Westberg båda glädjande förlängt sina kontrakt.

Flertalet frågor var inskickade på förhand, och dessa mixades med live-frågor från medlemmarna. Det var bland annat hur styrelsen arbetat med motionerna som inkom till årsmötet i våras, underlaget på Borås Arena, vad föreningen tycker om U21-serie, hur klubben tänker kring nyförvärv framgent, hur man tänker kring ekonomin och så vidare. Därefter kunde ordförande Sune Lundqvist avrunda med ett stort tack för detta år.

Som summering kan man säga att kvällen resulterade i ett fullmatat medlemsmöte, där medlemmarna kunde interagera med klubbens ledning och ställa frågor högt och lågt, något som blev väldigt lyckat även på digital väg.