2020 är ett år där mycket är annorlunda. I vanliga fall brukar alltid IFE genomföra den årliga ungdomsavslutningen för samtliga våra yngsta spelare och ledare. Årets avslutning kunde tyvärr inte genomföras på grund av rådande restrektioner. Under torsdagen samlades istället de ungdomsspelare, som av sina ledare utsetts till årets bästa kompis i respektive åldersgrupp, för att motta ungdomsstipendiat av Gamla Elfsborgare- och Sven Jonassons minnesfond.

Årets Bästa Kompis–pris är en lång tradition inom IF Elfsborg för att uppmärksamma positiva insatser både på och vid sidan av planen. Utmärkelsen är den finaste du kan få som ungdomsspelare i IFE och en del av arbetet för att stärka föreningens värdegrundsarbete. Sedan fem år tillbaka får årets bästa kompis-vinnare även ta emot ett ungdomsstipendium i form av 500 kronor från Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons minnesfond.

Jonasson-fonden representerades på plats av sekreterare Eric Sjölin. Väl inne på Borås Arenas gröna matta välkomnades barnen och Eric berättade om storspelaren Sven Jonasson och bland annat ”Jonas” fantastiska målrekord (252 mål) som nog aldrig lär slås i Allsvenskan. Därefter lästes motiveringar upp och barnen fick motta diplom samt vinstsumma.

Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons-minnesfond vill uppmärksamma det viktiga arbete som föreningens ungdomssektion gör för att utbilda och fostra alla barn/ungdomar inom föreningens ramar. Syftet med ungdomsstipendiatet är att lyfta fram bra kompisar och stärka signalvärdet att gott uppförande tillhör de är viktiga värderingar som det innebär att representera IF Elfsborg. .

Vinnarna av årets Bästa Kompis, Gamla Elfsborgaren och Sven Jonassons stipendium:

P8 – Olle Linander

F10- Suela Sejdiu

F12 –Chloe Karjalainen

P10 – Wilhelm Särén

P12   Ferdaws Faizi

P12 – Oscar Mohammed

P14 –  Josef Al-Mousawi