Efter hårt jobb och fin utveckling står nu fyra spelare klara att bli uppflyttade till A-laget. Fyra talanger med en fin framtid för sig ska nu utmana på allvar om att ta en plats och speltid.

Elitverksamheten i IF Elfsborg syftar till att fostra, utbilda och göra spelare klara för att komma till A-truppen. Att vara redo för att ta klivet upp och utmana om speltid i Allsvenskan. Återigen har verksamheten fått ett rejält kvitto när nu fyra spelare blir uppflyttade till A-laget. Fyra spännande spelare som alla har tre SM-guld på meritlistan, två från P17 Allsvenskan och ett från P19 Allsvenskan. Dessutom hade U-truppen något rejält spännande på gång i P19 Allsvenskan i år, och om det inte vore för situationen kring pandemin hade det funnits stora chanser att utmana om ytterligare ett SM-guld.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, beskriver spelarna var för sig:

Oliver Zandén, vänsterback
   – Oliver kom till oss som 16-åring från Gerdsken. Han slog sig in direkt i U17-truppen och har haft en mycket fin utveckling. Oerhört skicklig i spelet en-mot-en defensivt samtidigt som han har en bra offensiv.

Noah Söderberg, mittfältare
– En spelare som gått hela vägen upp genom ungdoms- och elitverksamheten. Kom i tidig ålder från Bredared och har nu tagit sig hit. En central mittfältare som jobbar över stora ytor box-till-box. En hårt arbetande innermitt med stor spelskicklighet, har det mesta.

Kevin Holmén, mittfältare
– Kom till oss från Annelund i tidiga ungdomsår och har gått igenom såväl ungdoms- som elitverksamhet på ett fint sätt. Oerhört spelskicklig som central mittfältare. En playmaker som är bra såväl defensivt som offensivt, men mer av en spelfördelare.

Jack Cooper Love, anfallare
   – Värvades från Aneby som 16-åring. En anfallare som gör mycket mål och har det mesta i egenskapsväg. Han kan göra mål på egen hand, skapa lägen och avsluta. Bra teknik, spelskicklig och målfarlig.

Gustav Broman, mittback, får möjligheten att fortsätta som lärling under våren 2021.

Tony Lundqvist är nöjd med den fina utveckling som de stått för, men också för vilka personer de är.
– Det här är killar med fin personlighet och de är verkligen värda det här. Som sportchef ungdom blir jag väldigt stolt över att de har blivit så fina representanter för IF Elfsborg, avslutar Tony.

Jimmy Thelin, manager för A-laget, ger en kommentar om sina nya spelare:
– De har spännande utmaningar framför sig. De kommer till en bra miljö med flera erfarna spelare som kan guida dem, samt ett par yngre spelare som precis gjort samma resa att gå ifrån ungdomsverksamhet till att etablera sig i A-laget. Nu är det upp till dem att anta utmaningen och göra det jobb som krävs på och utanför planen. Tålamod, disciplin och hårt jobb kommer att krävas samt engagemang och passion, säger manager Jimmy Thelin