IF Elfsborg kan med glädje informera om att föreningen är överens med Simon Strand om en kontraktsförlängning som knyter Elfsborgs nr 20 över säsongen 2024.

27-åringen ser nu framemot fortsatt tid i Elfsborg och är redo att fortsätta göra sitt allt i den gulsvarta tröjan.
–Det känns riktigt kul och jag känner stolthet över att förlänga. Jag har haft två riktigt bra år här och hoppas på att få uppleva mer och jag känner verkligen att vi är på god väg mot något bra. Vi har ett sammansvetsat och bra lag, tränarstaben har verkligen fått oss i gruppen att bli bättre för varje träning. Så nu ska vi fortsätta att visa vad vi går för, både i allsvenskan och Europa, säger Simon Strand.

Strand värvades till IF Elfsborg från Dalkurds IF under våren 2019. Den kvicke ytterbacken visade upp en fin form och stod för många bra prestationer under sin första tid i föreningen och blev efter säsongen 2019 också utvald till årets spelare i Elfsborg.
–Personligen har jag haft två grymma år här och hoppas kunna bidra med massor även kommande år. Nu blir det viktigt att ta med sig känslan från förra året, med bra sammanhållning och viljan att ta jobbet för varandra. Där har vi verkligen visat vilket bra lag vi är. Det spelmässiga överlåter jag till tränarna men vi ska jobba för att fortfarande vara ett aggressivt, hårt pressande och anfallsrikt lag, fortsätter han.

I år väntar spännande utmaningar där Europaspel i Uefa Europa Conference League blir en helt ny erfarenhet. Något som kittlar lite extra hos Strand.
–Vi har något bra på gång i både klubben och laget så det ska bli kul att se hur vi kan mäta oss med andra lag i Europa. Förhoppningsvis kommer vi ta oss vidare och avancera i Europa. Det är de förväntningarna jag har i alla fall, avslutar han.

_______________

–Simon har intensiteten, beslutsamheten och den stora drivkraften i sig. Han kommer fortsätta att bidra med sina egenskaper på ett bra sätt i IF Elfsborg framöver, vilket vi är mycket glada över, säger manager Jimmy Thelin.

–När Simon kom till oss inför säsongen 2019 hade nog väldigt få hört talas om honom men vilket avtryck han har gjort, bland annat genom att bli utsedd till Elfsborgs bästa spelare efter hans första säsong, säger Klubbchef Stefan Andreasson.

–Simon är en viktig spelare i vår framtida trupp och delar våra ambitioner. Vi har haft bra diskussioner en längre tid och vi är nu glada att ha kommit överens om en förlängning, avslutar Andreasson.