IF Elfsborgs herrlag presenterar tränarstaben inför säsongen 2021. En förändring kommer att ske. Manager Jimmy Thelin kommer tillsammans med nya assisterande tränaren Christer Persson att leda laget. Victor Stoltz, Linus Eriksson och Dan Fransson fortsätter i sina roller.

Tränarstaben 2021
Jimmy Thelin – Manager
Christer Persson – Assisterande tränare
Victor Stoltz – Fystränare
Linus Eriksson – Målvaktstränare
Dan Fransson – Fysansvarig

Under ledning av Jimmy Thelin är Christer Persson ett nytt namn i tränarstaben inför säsongen. Emir Bajrami kommer att återgå till sin tränarroll i U-truppen och lämnar därmed sin roll som assisterande tränare jämte Thelin. Han ersätts alltså i sin tur av Christer Persson som sedan tidigare och under flera år varit närmaste kollega till Jimmy Thelin i Jönköping Södra.

-Jag vill först och främst tacka Emir för sitt arbete som assisterande under 2020. Jag är helt övertygad om att hans val att återgå till U-truppen kommer att bli bra, både för honom själv, utifrån sin tränarambition och för föreningen – som i och med detta kan fortsätta arbetet med att utveckla yngre spelare och bidra till en ännu starkare länk mellan ungdomsverksamheten och A–laget, säger manager Jimmy Thelin.

-Nu sätter vi igång med försäsongen och har fullt fokus på kommande träningsmatcher. Vi är glada över att tränarstaben åter är intakt och på plats. Christer, som jag arbetet med tidigare och som jag känner mycket väl, kommer att bidra med sin kompetens och erfarenhet och kommer fortsätta att hjälpa IF Elfsborg framåt, säger manager Jimmy Thelin.

Persson, som utöver sin tidigare tränarroll tillsammans med Thelin i J-Södra, har en längre spelarkarriär bakom sig. Bland annat i Jönköping Södra och i Allsvenskan med Kalmar FF. 41-åringen kommer närmast från ett tränaruppdrag i Motala AIF.

-Det känns jättebra. Jag och Jimmy har ju jobbat tillsammans tidigare och delar både värderingar, ledarskap och fotbollsfilosofi i det stora dragen. Jag kommer till en välmående förening som gjorde ett mycket starkt fjolår. Det är en förening med fin historia och med en härlig familjär känsla. Jag ser framemot att få arbeta med ett härligt gäng och med en driven och väldigt kompetent ledarstab i en fin miljö, säger Christer Persson.

-Det är jätteroliga utmaningar som väntar. Först Svenska Cupen och Allsvenskan sedan börjar ju kvalrundorna i juli. Det blir spännande och häftiga matcher att uppleva framöver och förhoppningsvis ser vi också publiken här på arenan med tiden, avslutar Persson.