210115 Fysioterapeut Tania Nilsson poserar för fotografering under en träning med Elfsborg den 15 januari 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0057

Tania Nilsson förstärker Elfsborgs medicinska team

Publicerad: 2021-01-26 09:05

Vi hälsar Tania Nilsson varmt välkommen till föreningen. Tania ansluter till det medicinska teamet runt IF Elfsborg som även i fortsättningen innehåller Läkaren Matilda Lundblad, Fysioterapeuten Lars Göthfelt och Sjukgymnasten Johan Meldo.

–Känslan är jättebra. Jag känner mig välkommen och väldigt bra och positivt bemött i både ledarteam och spelargrupp. Jag är väldigt imponerad hur verksamheten bedrivs och jag känner mig inspirerad att kunna bidra till den, säger Tania.

Tania Nilsson är sjukgymnast och specialist inom idrottsmedicin och doktorerar just nu i samma ämne. Efter studier i Lund, arbetade hon med Kalmar FF:s akademi och U21-lag samt flera landslagsuppdrag. 2018 rekryterades hon av Djurgårdens akademi och a-lag – där har hon arbetat tills nu. Från och med januari är hennes nya arbetsplats IF Elfsborg och som heltidsanställd sjukgymnast kommer hon bland annat att arbeta på samtliga herrlagsmatcher- och träningar.

–Elfsborg presenterade ett arbetssätt som tilltalade mig. Jag har arbetat med Victor tidigare i Djurgården och Dan och Matilda känner jag också sedan tidigare. Det är en driven förening och jag har kommit till ett team runt a-lag och u-lag som är framåt och moderna i sitt sätt att arbeta, något som känns spännande och tilltalar mig mycket, säger Tania.

Tillsammans med Matilda Lundblad, Lars Göthfelt och Johan Meldo, i nära samarbete med fysteamet/performance (Dan Fransson & Victor Stoltz), kommer Tania att arbeta nära truppen med olika förberedelser och insatser.

–En del av de vi gör är att vi tar hand om spelarna som rehabar, är med i förberedelseprocessen inför träning. Ger dem bästa förutsättningarna för att genomföra träningar och även vara delaktiga i planering och utförande, avslutar Tania.

Huvudpartners