IF Elfsborg och Robert Gojani är överens om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2021.

Vi är glada över att idag kunna meddela att Robert Gojani förlänger med föreningen i ett avtal som sträcker sig året ut. Robert anslöt till föreningen under vintern 2018 från Jönköping Södra. På 70 Allsvenska matcher har han stått för fem assist.

Robert ansluter nu till truppen direkt och ser fram emot att börja träna regelbundet för att rusta upp inför den kommande säsongen.

Jag har en sjukt bra känsla. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa grabbarna och börja träna igen. Förhoppningsvis kan jag vara här nu och hjälpa till så mycket jag bara kan både på och utanför plan för att uppnå samma fina resultat som ifjol, berättar Robert.

Säsongen 2020 så imponerade laget stort när vi knep en andraplats i Allsvenskan och säkrade en europaplats. Hur ser du på laget och vad vill du ta med dig från förra året?

Att vi fortsätter som vi gjort under de senaste åren, att bygga vidare på den idéen och sträva efter att kontinuerligt bara bli bättre. Vi märker hela tiden att vi utvecklas som lag och inom föreningen så därför blir det viktigt att fortsätta på samma bana, säger Robert.

Du ansluter nu till truppen och det är mer eller mindre bara två månader kvar till ligastarten och om två veckor rullar cupspelet igång, hur ser du på den kommande säsongen?

Jag skulle vilja ge samma svar som tidigare, att fortsätta jobba på den tron vi har. Utvecklingskurvan har stigit under de senare åren och det är tack vare den filosofin och kulturen som vi arbetar med, så därför blir det viktigt att bibehålla den. Vi vill se till nu så att vi är med och krigar hela vägen i Allsvenskan, svenska cupen och Europa conference league, så här blir det att vi som ett lag ger allt tillsammans och jobbar mot att få med oss så många positiva resultat som möjligt, avslutar Robert.

_______

-Robert har varit med och bidragit till utvecklingen de senaste säsongerna och vet vad som krävs för att spela i IF Elfsborg. Han vet vad vi vill och kräver av våra spelare i vår identitet, han är fortsättningsvis hungrig och beredd att jobba hårt för att vi ska ta ytterligare steg, säger Manager Jimmy Thelin.

-Vi har haft en bra dialog sedan säsongen tog slut med Robert och vi var överens om att han skulle få möjligheten att se vilka alternativ som fanns utomlands. Att vi nu är överens om ett avtal säsongen ut är vi väldigt glada för. Vi vet alla vad Robert tillför vår grupp i de ambitioner vi har med säsongen 2021, säger Klubbchef Stefan Andreasson