David Olsson, 23, lämnar IF Elfsborg för spel Lindome GIF.  

Olsson som flyttades upp till A-truppen 2016, efter flera fina framgångar i elitlagen, lämnar nu IF Elfsborg för division 1-laget Lindome GIF. Utöver alla år i elitlagen och i a-laget i IF Elfsborg har 23-åringen också varit utlånad till IK Oddevold och Örgryte IS. Vi tackar David och önskar honom stort lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär.

-Det känns skönt på ett sätt men tråkigt på ett annat sätt. Det är ett stort steg att lämna IF Elfsborg då man tillhört föreningen under så lång tid. Det är en förening som format en som människa både på utanför och utanför planen så det är klart det är lite blandade känslor men samtidigt ska bli roligt att testa på något nytt, säger David Olsson.

-Det känns intressant. Ska bli roligt att ansluta till truppen och köra igång så fort det går. Sen vet man att de har en lite annan filosofi i hur de arbetar men det är det jag tycker ska bli väldigt roligt och intressant, fortsätter han.

-Jag vill verkligen tacka föreningen för allt. Det har varit många med- och motgångar men jag vet att jag alltid kommer att ha IF Elfsborg i mitt hjärta, så oavsett var jag går så kommer IF Elfsborg alltid finnas där. Jag vill också passa på att tacka supportrarna för allt stöd man fått genom åren, det är underbara människor som jag är glad över att fått lära känna och uppleva saker med. Sen vill jag önska laget stort lycka till inför denna säsongen och framtiden och hoppas det går bra i Europa, avslutar David Olsson.

-Vi har haft en bra dialog med David och kommit fram till en bra lösning för att han ska nå sin fulla potential som målvakt. David har alltid visat fint ledarskap med sitt driv och sina ambitioner. Vi önskar David lycka till i sina nya utmaningar framöver, säger manager Jimmy Thelin.

-David har gjort en beundransvärd resa hos oss. Från Ståplatsläktaren som supporter till framgångsrik sista utpost i våra Elitlag där han vunnit flera titlar och sedan som professionell i vårt A-lag. David har varit en enormt uppskattad person som vi nu önskar all lycka till i sin fortsatta målvaktskarriär, säger klubbchef Stefan Andreasson.