IF Elfsborg och Örebro SK har kommit överens om en utlåning av Deniz Hümmet säsongen 2021.

24-åringen anslöt till IF Elfsborg från Trelleborgs FF inför säsongen 2019. Under hans två år i föreningen har han hunnit med 36 Allsvenska matcher och i fjol blev det 12 allsvenska matcher i Elfsborgströjan, innan han i slutet av augusti lånades ut till Örebro SK. Under säsongen 2021 kommer Deniz fortsätta att vara utlånad till den Allsvenska klubben Örebro SK.

-Det känns bra att det är klart och det känns som att det här är en bra lösning för alla inblandade parter och jag ser framemot det här året. Vill önska grabbarna i Elfsborg ett stort lycka till inför säsongen och inför kommande Europaspel, säger Deniz Hümmet.

-Vi har tillsammans med Deniz utvärderat fjolåret och haft en löpande dialog om framtiden. Vi är nu överens om att det bästa för både IF Elfsborg och Deniz är en ny utlåning till Örebro SK, säger manager Jimmy Thelin.

-Det har funnits en del intressen för Deniz under januarifönstret men inget som varken vi eller Deniz tyckte var tillräckligt intressant. Då utlåningen till Örebro SK förra säsongen blev lyckad för samtliga parter så har vi enats om att förlänga lånet även över säsongen 2021, säger klubbchef Stefan Andreasson.