Genrepet är avklarat. Nu drar tävlingssäsongen igång och det med spel i Svenska Cupen. På måndag ställs IF Elfsborg mot Degerfors IF i premiären – och Christopher McVey har längtat.

Matchen mot IFK Norrköping i tisdags var den sista av träningsmatcher innan dess att Svenska Cupen nu drar igång på måndag. 3–3-resultatet spikades i allra sista sekund i och med Jacob Ondrejkas sena kvitteringsmål. Christopher McVey, som spelade hela matchen, tyckte att det var viktigt att man lyckades ta sig tillbaka.

– Ja, det var en väldigt händelserik match. Jag skulle ändå säga att det var ett steg upp mot AIK-matchen. Vi är mer aggressiva, vinner boll högre upp och gör det vi ska mycket mer. Sedan blir det tre mål åt båda hållen, men det var väldigt slarviga mål vi släpper in. Det får man såklart kolla på vad vi kan göra i de lägena, men det kändes helt klart som onödiga mål. Sedan tycker jag att det är starkt av oss att lyckas kvittera och komma tillbaka. Även om det är träningsmatch vill vi aldrig förlora, vi vill alltid vinna. Då är det viktigt att hämta upp till kryss.

McVey har under försäsongen spelat mestadels mittback. En position han trivs bra i – och han känner att han tar steg för steg varje dag.

– Jag tycker att det har gått bra faktiskt. Jag har spelat mycket mittback förutom lite högerback inledningsvis. Där tycker jag det känts stabilt och tryggt, och jag trivs ganska bra i båda. Det är ju högerback jag spelat mest och först nu på senare tid testat på mittback. Och nu har jag kört mittback än mer och det är lite nytt såklart, men tycker ändå att jag löser det bra.

Känns laget redo för tävlingsmatcher?

– Det tycker jag. Nu har vi haft några träningsmatcher och det är inga dåliga lag vi mött. Det känns som vi är bra förberedda och det har varit riktigt högt tempo på träningarna. Vi är redo.

På måndag ställs man alltså mot Degerfors IF. Därefter väntar Utsiktens BK innan gruppspelet avslutas med match mot Falkenbergs FF.

– Jätteroligt att det nu drar igång. Man vill alltid spela viktiga matcher som betyder något, och det här är något som man sett fram emot. Alltid gött när tävlingssäsongen drar igång. Det ska dessutom bli kul att möta Degerfors. De är ju nykomlingar i allsvenskan i år, så perfekt att möta dem i cupen så man får känna på dem redan nu. Vi går ut för att vinna varje match. Det är det vi tränar för och alla i laget ser fram emot det här. Det ska bli otroligt kul.

IF Elfsborg–Degerfors IF spelas på måndag med avsparkstid 19.00. Matchen sänds på C More.