IF Elfsborg besegrade under söndagskvällen Utsiktens BK i Svenska Cupen. Slutresultatet skrevs till 1–4 (1–1) där IFE:s mål gjordes av Jeppe Okkels, Per Frick, Marokhy Ndione och Jacob Ondrejka.

Under söndagen var det dags för den andra gruppspelsomgången och för IF Elfsborgs del betydde det bortamatch mot Utsiktens BK. Spelplats för mötet var Bravida Arena.

Gästande IF Elfsborg var på jakt efter, och i behov av, en trepoängare för fortsatt möjlighet att kunna avancera vidare från gruppspelet. Och det skulle Utsikten få känna på inledningsvis.

Di Gule inledde nämligen piggt och ville både driva spelet och snabbt återta bollen så fort man blev av med den. André Römer, som debuterade denna afton, visade omgående prov på sin fina passningsfot. Och redan i den 15:e minuten skulle han hitta en Jeppe Okkels på språng. Bollen såg dock först ut att hamna i hemmalagets ägo – men Okkels höll sig påpassligt framme, tog hand om bollen och kunde därefter placera in bollen i nät till 0–1 i matchen.

Utsikten skulle dock lyckas ta sig in i den här matchen. Efter den övertygande starten mattades energin av något och passningarna satt inte alltid riktigt där de skulle. Hemmalaget kunde mitt i den första halvleken rinna igenom till ett friläge, men Tim Rönning gjorde sig stor och kunde avvärja.

Men efter dryga halvtimmens spel kom det ett kvitteringsmål från Utsikten på ett minst sagt oturligt vis.

André Römer, som spelade fram till det första målet, var mycket nära att bara minuter innan pausvilan också bli målskytt i den här matchen. Johan Larsson var den som tog hand om hörnan, Per Frick skarvade bollen vidare och där vid den bortre stolpen dök han upp. Men studsen var något för svårhanterad och avslutet därmed något för tamt.

Till den andra halvleken var det tydligt att IF Elfsborg åter ville styra hur den här matchen skulle sluta. Det mesta handlade om de gulklädda gästerna och samspelet på offensiv planhalva hade höjts ytterligare någon nivå.

Det hela skulle också ge efterlängtat resultat när dryga kvarten var spelad. Johan Larsson stormade fram hela vägen från sin högerbacksposition och serverades också bollen i ett perfekt läge från Simon Olsson. Larsson tog sig in i straffområdet, men istället för att skjuta hittade han kamraten Per Frick som trots hård bevakning lyckades peta till bollen så att den rullade i mål.

Med 20 minuter kvar på klockan valde Jimmy Thelin att förändra. Jacob Ondrejka och Marokhy Ndione äntrade planen – och bara åtta minuter senare skulle den senare komma att bli målskytt till 3–1 för IFE. Även den här gången efter fint förarbete från Johan Larsson framme i offensivt straffområde.

Mot slutet fick även Gustav Broman, Jack Cooper-Love och Ahmed Qasem chansen att visa vad de går för.

IF Elfsborg var på väg att ta den här matchen i mål och tre viktiga poäng skulle därmed bärgas. Men man ville ännu mer. Kort innan dess att domaren blåste av den här tillställningen hittade Frederik Holst fram till Jacob Ondrejka som hade sprungit sig fri. Kyligt placerade den snabbe yttern bollen i nät till 1–4. Ett resultat som också blev slutresultatet den här kvällen.

På lördag ska grupp 2 avgöras. Då väntar Falkenbergs FF på hemmaplan för IF Elfsborgs del – och det med avspark klockan 15.00.

Utsiktens BK–IF Elfsborg 1–4 (1–1)

Målen: 0–1 Jeppe Okkels (15), 1–1 Albin Skoglund (31), 1–2 Per Frick (61), 1–3 Marokhy Ndione (79), 1–4 Jacob Ondrejka (90)

Startuppställning (4-5-1): Tim Rönning–Johan Larsson (81), Christopher McVey, Joseph Okumu, Simon Strand–Rasmus Alm (71), Frederik Holst, André Römer, Simon Olsson (81), Jeppe Okkels (81)–Per Frick (71)

Ersättare: Mathias Dyngeland, Gustav Broman (81), Robert Gojani, Samuel Holmén, Jack Cooper-Love (81), Jacob Ondrejka (71), Ahmed Qasem (81), Marokhy Ndione (71)