IF Elfsborg välkomnar den 20-åriga målvakten Simon Andersson från engelska Brentford FC.

Den unga målvakten från Halmstad startade sin karriär i Halmstads BK och efter ett imponerande U17-EM 2018 blev det en flytt till England och Brentford FC. Efter två år utomlands har Simon Andersson nu anlänt till Borås och är klar för spel i IF Elfsborg.

– Jag fick en bra känsla när jag var här och besökte Elfsborg, så det var ett enkelt val när det väl blev en möjlighet. Då Elfsborg är en bra klubb som tar hand om sina unga spelare och är ett riktigt bra lag i toppen av Allsvenskan, säger Simon Andersson.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag skulle säga att jag är en modern målvakt, duktig på fötterna och har en ganska hög utgångsposition, förklarar Simon.

Simon känner sig taggad för att börja komma igång med laget och har sitt tydliga mål med den kommande tiden i Elfsborg.

– Som alltid är mitt mål är att spela matcher, även om jag vet att det är en tuff konkurrenssituation på målvaktssidan. Men jag kommer att göra mitt yttersta för att vara med och konkurrera, avslutar Simon med.

Manager Jimmy Thelin om Simon Andersson: 

 – Simon är en ung ambitiös målvakt som har samlat på sig erfarenhet både från ungdomslandslag och efter sin tid i England. En allsidig målvakt som vi ser fram emot att ha i vår miljö och komplettera vår målvaktsuppsättning.

Klubbchef Stefan Andreasson om värvningen:

 – Vi har idag tecknat ett avtal först till sista juni 2021 för att sedan ha en ny diskussion om framtiden. Samtidigt har Simon löst sitt kontrakt med engelska Brentford och kommer som fri spelare till oss.

Välkommen Simon!