IF Elfsborg har sorg.
Vi har nåtts av beskedet att Ola Evaldsson den 15 mars avlidit vid en ålder av 90 år. IF Elfsborg tackar för hans insatser för föreningen och tankarna går till familjen.

Ola Evaldsson debuterade i allsvenskans sista omgång 1951/52 mot IFK Norrköping. Han tog chansen och fick en ordinarie plats till säsongen 1952/52 som inleddes med att Elfsborg sensationellt spräckte Malmö FF:s svit med 40 raka hemmasegrar i allsvenskan. I hemmamatchen mot IFK Göteborg hade Ola Evaldsson sin stora dag då han med två mål bidrog till att Elfsborg vann med 6-2. Ola Evaldsson var också ordinarie säsongen 1953/54 då Elfsborg degraderades.

Det blev sammanlagt 38 allsvenska och 6 mål för Ola Evaldsson i den gulsvarta tröjan. Efter säsongen så lämnade Ola Evaldsson Elfsborg till förmån för Norrby IF. Han tillhörde där de bästa spelarna och hjälpte Norrby till att vinna division II och säsongen 1955/56 spelade Norrby i allsvenskan där Ola Evaldsson spelade 21 matcher och gjorde sex mål.

Ola Evaldsson är den ende som spelat allsvenskt för båda Boråsklubbarna. Han avrundade sedan sin karriär i Äspered där han spelade långt upp i åldern.

Han var en riktig profil på planen som hela tiden pratade med såväl med- som motspelare och domare.

IF Elfsborg tackar för hans insatser för föreningen och tankarna går till familjen.

Vila i frid Ola Evaldsson!

Text: Mikael Häggström