Dubbelserie blir till enkelserie – nu kan IF Elfsborgs damlag sätta fokus på kommande seriepremiär, men får väntar ytterligare en tid på matchspel. 

IF Elfsborgs damlag har ända från uppflyttningen till division III i höstas laddat för en ny serie. Nya motståndare, ny nivå, ny utmaning att gå igenom serien och möjlighet att via bra resultat fortsätta resan upp i seriesystemen. Sedan början av året har det dock varit ovisst hur serien skulle se ut och spelas och fram till förra veckan var laget inställda på en vanlig serie, men då kom nya direktiv. Istället för att komma igång med en vanlig serie första helgen i maj väntar nu istället en enkelserie med start som tidigast 11-15 juni. Om det är samma förutsättningar som nu kan seriestarten skjutas upp till 1 augusti istället. Därmed väntar 11 seriematcher att försöka göra allt för att vinna serien och ta ytterligare kliv upp.

För tränare Joakim Carlsson och laget har de senaste direktiven nu gjort att man fått lite mer klarhet vad som väntas under kommande säsong.
– Vi hade givetvis hoppats på att komma igång nu till helgen, men nu blir det en enkelserie istället med start i juni. Det vi inte vet är om vi får spela några träningsmatcher innan dess eller om vi får gå från träning till tävlingsmatch direkt, säger Joakim.

Hårdare konkurrens om speltid

Laget har tränat på tre gånger i veckan fram till nu, något som inte förändras i och med de senaste beskeden.
– Själva upplägget på träning är som vanligt och vi jobbar vidare utefter den tråd vi vill arbeta med. Det som förändras är att man vid dubbelmöten får mer matcher och därmed också mer rotation i truppen. Nu får spelarna istället visa att de vill ta en plats i startelvan på träning. Målet är att vinna serien och då ställs kraven efter det också, fortsätter Joakim.

Under fjolåret byttes stora delar av laget i halvtid i respektive match, något som kan bli svårare att genomföra i år.
– I division IV bytte vi stora delar av laget i paus och nästa match startade de som inlett på bänken, det är något som kan bli annorlunda i år. Division III är lite tuffare ändå och tittar man framåt till division I och II så är det starkaste laget för dagen som startar, konkurrensen blir tuffare, säger Joakim Carlsson.

Fram till nu har laget tränat på utan någon konkret plan om matchspel, laget har helt enkelt förhållit sig till en ovisshet. Laget är dock var man önskar sig menar tränare Carlsson.
– Alla vill givetvis komma igång och spela men gruppen har tagit alla framflyttningar bra. Vi har en bra gemenskap och trupp, nu gäller det att få ut det vi gör i träning också på match och det är då positivt att vi har datum att förhålla oss till, avslutar Joakim.