Sven Jonasson-stipendiet delades ut på Borås Arena. Varje år delar Stiftelsen Gamla Elfsborgare och Sven Jonassons Minnesfond ut stipendium till spelare och ledare inom IF Elfsborg som på ett positivt sätt visat god kompisanda och ledarskap. Utmärkelsen är en del av att uppmärksamma föredömen såväl på planen som utanför. 2020 års stipendiater är IF Elfsborg nystartade damlag. Fonden väljer även att dela ut ett bidrag till supporterföreningen Guliganerna som fyller 30 år.

– I vanliga fall brukar Sven Jonssons minnesfond dela ut årets stipendiat i samband med en hemmamatch eller ett medlemsmöte. Under pandemin då det inte varit möjligt har vi istället valt att dela ut priset på Borås Arena som en del av uppladdningen inför damlagets seriestart i division tre. En serie som vi är glada över att nu äntligen snart får dra igång, säger Lars Stensson i styrelsen för Sven Jonassons minnesfond.

Motiveringen till årets stipendiater, IF Elfsborgs damlag. Under 2019 fattades beslutet och under 2020 har IF Elfsborg för första gången i föreningens historia varit representerade av ett damlag i seriespel. Första säsongen slutade med idel segrar och en övertygande serieseger vilket gör att laget nu är klart för div tre. Damlaget består av lokala spelare, med en bra mix av rutinerade och unga spelare, som vi ser fram emot att följa långsiktigt, fortsätter Lars Stensson.

Sven Jonasson-fonden har även valt att ge ett bidrag till Guliganerna.
Guliganerna är en fristående förening som under 30 år varit en självklar del av Elfsborgsfamiljen. För närvarande kan Guliganerna inte bedriva stora delar av sin ordinarie verksamhet på grund av pandemin. Men föreningen har på olika sätt ändå bidragit till IF Elfsborg. Under 2020 kan den lyckade medlemskampanjen nämnas, ett initiativ som gav över 1400 nya medlemmar till IF Elfsborg. Även målningarna inne på Elfsborgsläktaren har bidragit till att sätta uppskattad färg på arenan. Guliganerna har en lång historik av positiv supporterkultur och är ett föredöme i supporter-Sverige. Vi vill även passa på att ge ett extra tack, än en gång till, Guligan Tifo Support som under hösten 2018 hedrade Sven Jonassons med ett magnifikt tifo över hela Elfsborgsläktaren.

Summan för utdelat stipendium och bidrag är 5000 kr vardera. Läs mer om Sven Jonassons minnesfond länk. http://www.gamlaelfsborgare.se/?sida=jonasson