Flyttad match – publikläget och lottning av matchbiljetter

Publicerad: 2021-05-07 11:52

Hittills har vi endast kunnat erbjuda åtta seriebiljettsinnehavare plats på Borås arena under match. Ytterligare ett antal har kunnat se fotboll från arenans loger men utifrån ett annat regelverk. 

Nu väntas dock fler kunna välkomnas tillbaka till arenan då regeringen nyligen föreslagit lättnader i publikrestriktionerna. Remissförslaget innebär att från och med den 17 maj, om smittläget och belastningen på vården tillåter, göra det möjligt att med anvisade platser utomhus öppna upp för 500 personer på särskilda evenemang. Något beslut är inte fastställt men regeringens föreslagna bestämmelser gör att IF Elfsborg nu har fått godkänt och kommer att flytta matchen mot Halmstads BK den 16 maj till den 17 maj. Detta för att öka chansen till att så många seriebiljettsinnehavare och partners som möjligt ska få se livefotboll igen.

När beslut om justerade publikrestriktioner väntas tas är fortfarande oklart. Oavsett om beslut om lättnader dröjer kommer IF Elfsborg att redan på måndag påbörja och förbereda för lottning och biljettkommunikation utifrån det nya förslaget. Tillgängliga biljetter till kommande match kommer att lottas och fördelas lika mellan seriebiljettsinnehavare och partners.

-Vi har arbetat fram en bra lösning som gör att vi nu flyttar vår match mot Halmstad till måndagen med förhoppningen om att kunna välkomna publik till arenan igen. Likt tidigare har vi ingången att våra partners och seriebiljettsinnehavare ska dela lika på tillgängliga biljetter vid reducerad publik. Så blir det även den här gången och fortfarande finns det ju chans att köpa seriebiljetter för 2021. Vidare inväntar vi positiva besked från regeringen och kommunicerar därefter, säger Klubbchef Stefan Andreasson.

Detta gäller för privata seriebiljetssinnehavare om publik släpps på.
Inför matchen mot Halmstads BK den 17 maj kl. 18:30.
Lottningen bland privata seriebiljettsinnehavare kommer att ske den 11 maj kl. 11:00. För att vara med i lottningen krävs det att du har köpt din seriebiljett för 2021 senast 10 maj kl. 23:59. De seriebiljettsinnehavare som lottas fram kommer att tilldelas två biljetter. Den personen man bjuder med till matchen ska också vara seriebiljettsinnehavare. Vinnaren kontaktas via mejl kort efter lottningen.

Ovanstående information skickas även ut via mejl till samtliga seriebiljettsinnehavare.

IF Elfsborgs partners kontaktas via separata utskick.

Med reservation för att nuvarande publikrestriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar behålles.

Vid frågor, vänligen kontakta biljetter@elfsborg.se

Köp din seriebiljett här>>>

Huvudpartners