IF Elfsborg välkomnar den Isländska landslagsanfallaren Sveinn Aron Gudjohnsen. Han kommer närmast från Italienska Spezia och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

Sveinn Aron anlände till Sverige och Borås redan under förra veckan men ansluter först nu till truppen.

-Jag är väldigt glad att vara på plats och exalterad över att komma igång. Har känt mig välkommen ända sedan jag kom hit och IF Elfsborg känns som helt rätt steg för mig. Jag pratade också med min förra lagkamrat i Odense, Issam Jebali, och han kunde verkligen rekommendera IF Elfsborg och gillade tiden i klubben, säger Sveinn Aron.

Sveinn Aron Gudjohnsen startade sin karriär i FC Barcelonas ungdomsakademi innan resan 2015 fortsatte i Spanska Gavà och vidare till HK Kopavogs, Valur och Breidablik på Island innan han 2018 skrev på för Italienska Spezia FC. Under sina snart tre år i Spezia har anfallaren också varit utlånad till Ravenna och OB Odense.

Nu är 23-åringen redo att ge allt för IF Elfsborg.

-De närmaste målen för mig blir att snabbt komma in i laget, jobba hårt, och sedan förhoppningsvis lyckas jobba mig fram till en plats i startelvan. Jag har nu på plats sett laget spela och det är ett hårt jobbande och intensivt lag med väldigt hög nivå. Det ska bli kul att nu komma igång, säger anfallaren.

Sveinn Aron har utöver sin klubblagserfarenhet även en längre bakgrund i det isländska landslaget. 2014 började han sin landslagsresa i U17-landslaget för att sedan avancera till U19 och U21-landslaget för att i mars 2021 göra debut i Isländska herrlandslaget, från start borta mot Lichtenstein i VM-kvalet.

Sveinn Aron Guðjohnsen
Ålder:
23
Född: 12 maj 1998
Position: Anfallare
Längd: 189 cm
Tidigare klubbar: FC Barcelona U, Gavà, HK Kópavogs, Valur, Breidablik, Spezia Calcio, Ravenna, Odense BK.

 

Manager Jimmy Thelin;

-Sveinn är en hårt arbetande spelare för våra offensiva positioner. Han är skicklig på att länka ihop spelet och attackera boxen med fart. En spelartyp och karaktär som stämmer väl in i Elfsborgs identitet, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson;

-Efter en längre tids diskussioner så har vi nu lyckats hitta en lösning både med Spezia och Sveinn Aron. Det innebär att Sveinn kommer som fri spelare och har skrivit på ett 3,5 års kontrakt med IF Elfsborg.

-I våra diskussioner så har Sveinn verkligen visat att han önskar komma till oss och nu kan vi hälsa ytterligare en islänning på kort tid välkommen till IF Elfsborg, säger Stefan Andreasson.

_______________

Media: Elfsborgsbilder OK att använda
Ange: Foto: IF Elfsborg