I segermatchen mot Feyenoord gjorde Simon Olsson sina första 90 minuter på länge. Kroppen känns stark och nu är han redo att ge allt för en ny seger när allsvenskt möte med Kalmar FF står på schemat. 
– Vi vet att vi kommer straffa dem, säger han.

IF Elfsborg imponerade stort när man under torsdagskvällen besegrade Feyenoord hemma på Borås Arena. Simon Olsson, som tagit sig tillbaka efter en tids skadefrånvaro, fick i matchen chansen från start och var starkt bidragande i segern. 3–1 skrevs segersiffrorna till, men det var Feyenoord som ändock avancerade vidare i Europa Conference League via det totala resultatet.

– Det var ett jättebra motstånd, och man tänkte givetvis först att det kunde bli lite tufft att göra första starten mot dem. Det är ändå typ ett halvår sedan jag spelade 90 minuter senast. Men det kändes ändå helt okej, även om jag var oerhört trött stundtals. Men självklart behöver man jobba upp saker igen som bollkontroll, touch och kondition, säger Simon Olsson.

Vad tycker du om er insats?

– Jag tycker vi gör det jättebra. En riktig fin match, verkligen. Känslan är nästan så att om vi hade fått in 3–0 där, då hade varit match. Då hade de darrat. Men vi vinner på hemmaplan och gör en riktigt bra match.

Nu väntar istället fullt fokus på allsvenskan. Först ut är Kalmar FF på bortaplan under söndagskvällen.

– Det är ett fint lag, rullar bra och vill ha mycket boll. De är vassa om de får ha mycket boll och om de inte blir pressade. Men vi är ett pressande lag, så vi ska störa högt upp i banan och vinna så mycket bollar som möjligt. Vi vet att vi kommer straffa dem, säger Olsson.

Simon Olsson har längtat efter att spela fotboll. Nu ser han fram emot att förhoppningsvis få nya viktiga minuter.

– Jag tycker att kroppen känns bra. Jag har såklart försökt jobba mig tillbaka varje dag och tränat på som fan. Men sedan är det svårt att bara träna på egen hand. Det är en helt annan grej att komma in ett matchtempo. Så det är vad jag arbetar på nu, man måste jobba mycket med fotbollskonditionen. Men som sagt, det känns bra och jag ser fram emot matchen.

Kalmar FF–IF Elfsborg sparkas igång klockan 17.30.