Det blev en rejäl styrkedemonstration när Elfsborg vann stort över Bergdalen på tisdagskvällen.

De ljusa sommarkvällarna har nu blivit tämligen mörka och med den relativt sena matchstarten, 19:30, blev det en match i det något tidiga höstmörkret. Borås-derby stod på schemat och Elfsborgs damer skulle få spela match för första gången på två veckor, då förra omgångens match blev framflyttad.

För dagen var Bergdalens IK U motstånd men Elfsborg skulle visa såväl spelglädje som klass och kvalitet. Det dröjde bara nio minuter innan Fanny Johansson satte in 1–0 och bara minuter senare ökade hon till 2–0. När sedan Sara Jardving satte sina två mål och Linda Westberg Carlsson ett vittnade det om en massiv dominans i matchen, något som också speglades i halvtidssiffrorna.

Fortsatt full kontroll i andra

I andra halvlek fortsatte spelet tämligen mot ett mål, mot ett Bergdalen som siktat in sig på att försvara och stänga ytor matchen igenom. Drygt tio minuter in i andra halvlek ökade Mathilda Ståhlbom Karlsson på till 6–0. Elfsborg fortsatte att ha full kontroll på händelserna men det dröjde fram till sista minuterna innan gulsvart fick in fler bollar i nät. Först av Ståhlbom Karlsson igen och sist men inte minst av Evelina Brink. Storseger 8–0 och därmed 31–0 (!) i målskillnad på sex segrar.

Därmed är Elfsborg fortsatt obesegrade och fortsatt med en nolla intakt över hela serien, vilket är en fin bedrift. Nästkommande match spelas lördag 11 september då Rävlanda AIS gästar Borås Arena.

Bergdalens IK U – IF Elfsborg 0–8 (0–5)

Mål: 0–1 Fanny Johansson 9′, 0–2 Fanny Johansson 11′, 0–3 Sara Jardving 20′, 0–4 Sara Jardving 33′, 0–5 Linda Westberg Carlsson 42′, 0–6 Mathilda Ståhlbom Karlsson 54′, 0–7 Mathilda Stålhbom Karlsson, 0–8 Evelina Brink

Truppen: Lia Wiking (mv), Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Elin Dahl, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Evelina Brink, Donika Shala, Olivia Gurtata, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ebba Johansson, Tea Skoglund, Ida Backlund, Maja Wrångemyr, Sara Jardving