IF Elfsborg är idag mycket glada över att kunna presentera Emmanuel Boateng som ny spelare i IF Elfsborg. 24-åringen kommer närmast från Israeliska Hapoel Tel Aviv och ansluter direkt till truppen.

-Det känns väldigt bra. Jag har redan träffat väldigt fina människor som välkomnat mig in i laget så just nu känns det bra att äntligen vara här. Jag vet att IF Elfsborg är en av de största klubbarna här i Sverige med en fin historia så för mig kändes detta som ett självklart val.

Det har varit än lång väntan innan Emmanuel kunnat resa till Sverige – men under fredagskvällen anlände han tillslut till Borås.

-Det har varit en tuff period. Jag var väldigt glad när jag för över en månad sedan visste att jag skulle komma hit, men på grund av hela situationen med mitt VISA så blev min ankomst hit fördröjd. Men nu är jag här och det är det viktigaste för mig, säger han.

Och det är många Elfsborgssupportrar som har väntat på dig – och till och med kontaktat dig?

-Det känns såklart väldigt roligt. Man blir stolt att se att supportrarna är så exalterade över att se mig gå till IF Elfsborg. Det är bara kul när supportrar har kontaktat mig via sociala medier för att veta om jag kommer eller inte, säger han.

Emmanuel, född 1997 i Akwatia i Ghana lämnade ghananska Aduana Stars 2018 för Hapoel Tel Aviv. Där har han under sina tre år spelat 69 matcher. Nu fortsätter karriären i allsvenskan och IF Elfsborg – något han tror är det helt rätta steget.

-Vad som fick mig att välja IF Elfsborg var sättet som de spelar sin fotboll på. De gillar att hålla i bollen och bestämma tempot själva och även i sitt hårda kontringsspel. Jag känner att det är ett spelsätt som passar mig väldigt bra.

-Mitt huvudsakliga mål här blir att hjälpa laget så gott jag kan. Att laget även befinner sig i en bra position i tabellen gör ju naturligtvis att man kommer kämpa för att vinna ligan i vinter. Jag är säker på att samtliga i laget inklusive mig själv vill vinna ligan så det är något vi kommer arbeta hårt för, säger Emmanuel.

På lördagsmorgonen träffade han sina nya lagkamrater och imorgon söndag är det dags för honom att träna med laget. Då får IF Elfsborgs nr 16 äntligen visa upp sig inför sina nya lagkamrater.

-Jag skulle beskriva mig själv som en box-till-box-mittfältare, jag gillar att kunna göra lite allt möjligt på plan. Sen tar jag till mig vad tränaren säger och hur han vill att jag ska spela, därefter blir det bara att anpassa sig och arbeta 100% för att hjälpa laget så bra jag bara kan, säger Emmanuel.

Emmanuel Boateng
Född: 17 juni 1997
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: Feyenoord Fetteh, WAFA SC, Aduana Stars, Hapoel Tel Aviv

Manager Jimmy Thelin om värvningen.

-Emmanuel är en snabb och teknisk spelare som är duktig på att hitta lösningar till sina medspelare i anfallsspelet. Han är hårt arbetande och lojal i sitt försvarsspel och som vi tror kommer passa bra in vår hårt arbetande trupp, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

-I samband med en sådan här övergång och i en pandemi så är det flera olika regelverk som behöver tas hänsyn till. Stort tack till SvFF, migrationsverket, ambassaden i Sverige och Israel m.fl. som har hanterat det här på det bästa och smidigaste sättet i dessa tider, säger Stefan Andreasson.

-Att vi lyckats rekrytera en spelare av Emmanuels kaliber känns väldigt bra. Det tyder på att Allsvenskan som liga och IF Elfsborg som klubb har stor attraktionskraft. Emmanuel har köpts loss från Hapoel Tel Aviv och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025, avslutar han.


MEDIA: OK att använda bilder i artikeln. Ange: FOTO: IF Elfsborg