210812 Elfsborgs Maja Wrångemyr under fotbollsmatchen i division 3 västra dam mellan Elfsborg och Svenljunga den 12 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0110

Wrångemyr siktar på fler mål

Publicerad: 2021-09-12 13:10

Elfsborgs interna skyttedrottning, Maja Wrångemyr, summerar serien så långt och hur hennes tid i gulsvart varit sedan hon anslöt inför året. 

Maja Wrångemyr har länge setts som en lovande talang, beskrivs som en komplett anfallare som har en intressant karriär att blicka fram mot. Inför säsongen 2021 värvades 17-åringen till IF Elfsborg från lokalkonkurrenten Brämhults IK, ett lag som redan låg i division 3 som nu Elfsborg skulle spela i. Att få in en ung, lovande spelare med rutin från den serien var också viktigt där och då, att hon sedan efter sju matcher leder den interna skytteligan visar att det var ett klokt beslut.

Sju matcher in i serien, av enkelseriens totalt elva, har Maja Wrångemyr gjort fem mål, vilket är bäst i Elfsborg. Att det varit en bra säsong hittills råder inget tvivel om.
– Det har varit ett väldigt bra år. Vi har vunnit alla matcher och ännu inte släppt in något mål. Vi har fått till spelet mer och mer och det senaste har vi fått till spelet extra bra, berättar Maja.

Skillnad på press

Trots att det är samma nivå i seriesystemet ser ändå Maja stora skillnader mot att spela i sin tidigare klubb, något som också varit nyttigt och utvecklat henne som spelare.
– Det är stor skillnad. Det var en större grej att vinna matcher i Brämhult, här i Elfsborg är det en självklarhet att vi ska vinna alla matcher och det är en klar skillnad. Det ger mer press, men det är också kul. Att ha mer förväntningar på oss är roligt, fortsätter Maja berätta.

Med tanke på talangen Maja besitter kunde klubbar högre upp i seriesystemet försökt värva henne, men valet föll på Elfsborg av olika anledningar.
– Jag hade varit skadad ett år efter ett skadat korsband, och då kändes det bra att börja i Elfsborg. Att kunna hjälpa till att avancera och det är en elitsatsande förening, det känns väldigt bra.

Högre konkurrens utvecklar spelarna

Att det blivit större konkurrens i år råder inget tvivel om. Nivån har höjts och kraven likaså, något som märkts på träningarna.
– Man måste prestera för att få en chans att starta. Träningarna är otroligt viktiga och man tar det på än större allvar. Dessutom är det väldigt hög kvalitet. I exempelvis dueller en-mot-en på träning är det tuffare än i matcherna, med tanke på den höga kvaliteten som laget har. Men vi har fått ihop spelet väldigt bra och vi är ett väldigt bra lag.

Hennes målproduktion har bidragit till att Elfsborg har en stor chans att knipa förstaplatsen och avancera till division 2 när säsongen är summerad, men ytterligare fyra matcher återstår och då gör hon gärna ytterligare några mål.
– Det får vi försöka ordna. Det blir en rolig fortsättning på säsongen, avslutar Maja.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer