IF Elfsborg och Jack Cooper Love är överens om en kontraktsförlängning som sträcker sig över säsongen 2023. Samtidigt lånas anfallaren ut till superettanlaget Örgryte IS under resterande delen av säsongen.

Efter hårt jobb och fin utveckling i IF Elfsborgs ungdomsverksamhet flyttades Jack Cooper Love upp till a-laget till säsongen 2021. Under hans första år i laget har han redan hunnit med spel i Allsvenskan, Svenska cupen och Europa Conference League. Nu förlängs 19-åringens kontrakt – samtidigt som han under den resterande delen av säsongen lånas ut till Örgryte IS.

-Det känns jättebra och jag är väldigt glad. En förlängning visar att de tror på mig. Det har varit ett bra och lärorikt år för mig med mycket nytt att ta in och som jag kan bygga vidare på till nästa år för att konkurrera, säger Jack Cooper Love.

-Vi har en bra dialog med Örgryte och ser en fin möjlighet för Jack att få speltid i höst. Tron på Jack för framtiden är stor och utlåningen ser vi som en bra lösning framöver, säger manager Jimmy Thelin.

-IF Elfsborg har sedan tidigare undertecknat  ett föreningssamarbete med Örgryte IS. Detta innebär nu att Jack Cooper Love kommer tillhöra Örgryte IS resten av säsongen 2021 men om behov uppstår så kan IF Elfsborg kalla tillbaka Jack, säger klubbchef Stefan Andreasson.