Under onsdagseftermiddagen var elfsborg.se på plats på flicklagets (F13) träning som två gånger i veckan träffas för gemensam träning på Ryda sportfält.

2015 startade IF Elfsborg fotbollsträning för flickor, då i åldrarna 7-8 år. Flera år har gått och sex år senare representerar nu flera av tjejerna som varit med sedan starten IF Elfsborgs F13-lag.

Tara Badeie som varit tränare för laget sedan 2020 blickar ut över sitt lag med ett leende på läpparna.

-Det är ett härligt gäng där alla skrattar och pratar med varandra och jobbar hårt för att samtliga skall kunna känna sig inkluderade, säger hon.

Varje måndag och onsdag träffas 15-20 spelare för gemensam träning på Ryda sportfält. Ett härligt och positivt gäng där flera tjejer i laget har målet att någon gång spela i IF Elfsborgs damlag. Laget håller i år till i Division 5 Borås Flick och har i en enkelserie hunnit med fyra matcher. Samtliga fyra matcher har laget vunnit – senast mot Brämhults IK.

-Vi som ledare har inställningen att vi vill lyckas få de här tjejerna att komma upp i en nivå som kan ta dem hela vägen till IF Elfsborgs damlag. Vi kör två-tre pass i veckan följt av en match som spelas varje helg, så vi jobbar successivt med att få ut det bästa av det här gänget och jag hoppas att fler vill hänga med på resan, fortsätter Tara.

När elfsborg.se besöker träningen på Ryda Sportfält är det svårt att gå miste om den härliga gemenskapen och all positivitet lagkamraterna emellan. Något Tara verkligen håller med om.

-Det är en härlig gemenskap här, som jag nämnde tidigare så försöker alla få alla att känna sig inkluderade och det är för mig det viktigaste för att tjejerna ska kunna ta rätt steg i sin utveckling. Oavsett om man haft en dålig dag så ska detta vara en plats där man känner att man kan koppla av och ha roligt när man spelar fotboll med sina vänner, säger Tara.

Kolla in tabellen i länken >>>

Vill du veta mer om IF Elfsborg F13-lag?
Jakob Franzén, Ungdomsansvarig
E-post: [email protected]
Tele: 0727-014141