Maudo Jarjué – permanent Elfsborgsspelare

Publicerad: 2021-11-02 16:00, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Glädjande nyheter! IF Elfsborg  utnyttjar köpoptionen och är överens med Maudo Jarjué om ett kontraktsavtal över säsongen 2024.

Försvarsklippan med nr. 5 på ryggen anslöt till IF Elfsborg på lån i början av säsongen från Austria Wien. Lånavtalet innehöll en köpoption vilket IF Elfsborg nu utnyttjar.

24-åringen är mycket glad över att det blir ytterligare år i Elfsborgströjan.

– Min första säsong i IF Elfsborg har varit väldigt bra. Det är bra folk runtomkring en, bra lagkamrater, bra fotbollsspelare.  Ända sedan jag kom hit har mitt sikte varit inställt på att bli kvar här och fortsätta jobba hårt tillsammans med det här gänget. Det är alltid bra med kontinuitet. Jag känner mig hemma här i Elfsborg. Ett bra lag med bra möjligheter.

Första året i Elfsborgströjan, 17 allsvenska matcher har det blivit – hur har året varit på fotbollsplanen?

– Det handlar om hårt jobb hela tiden. Jag tycker att det har känts bra och jag har alltid gett allt för att göra det jag kan för att laget ska gå bra. Ett fantastiskt år på många sätt.

Inte många matcher kvar nu av Allsvenskan – hur ser du på avslutningen av säsongen?

– Just nu handlar det om att vi ska vinna så mycket matcher som möjligt. Om man tänker långsiktigt så vill vi fortsätta jobba hårt för att hela tiden bli bättre. Fortsätta på det vi håller på med just nu, för vi gör det bra. Jag hoppas att vi kan vinna mycket tillsammans.

Hur trivs du i staden?

– Jag gillar Borås. Det är en väldigt bra stad, lugnt och skönt med bra människor. Det ger en bra möjligheter att lägga allt sitt fokus på fotbollen.

…Och populär, minst sagt, bland våra supportrar. Hur upplever du det?

– Jag ger alltid allt och hoppas att jag gör dem glada. Jag kommer också fortsätta ge allt för att vi ska uppnå saker tillsammans. Våra supportrar är fantastiska.

Maudo Jarjué
Ålder:
24
Tröjnr:
5
Född: 30 september 1997
Position: Mittback
Längd: 189 cm
Tidigare klubbar: Gil Vicente, FK Sabail, Austria Wien.

Manager Jimmy Thelin

–En mycket duktig försvarsspelare med bra ledaregenskaper och vinnarmentalitet och som alltid pushar laget i alla situationer. Maudo bidrar med mycket till vår spelartrupp och det känns bra att få fortsätta arbeta med honom även i framtiden, säger Jimmy Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Precis som vi förmedlade när Maudo kom till oss inför säsongen 2021 så har vi haft en option om att Maudo kan bli Elfsborgspelare permanent. Optionen är nu utnyttjad och det innebär att Maudo köps loss från Austria Wien och är kontrakterad till säsongen 2024 ut. Vi är mycket nöjda då det har blivit precis som vi hoppades då Maudo visat de kvaliteér vi eftersöker både på plan och utanför, säger Andreasson.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer