Seger i säsongsavslutningen

Publicerad: 2021-12-04 16:04, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

Två snabba mål i början av den andra halvleken låg till grund när IF Elfsborg bortabesegrade Örebro SK under lördagen. Slutresultatet skrevs till 2–3 (1–0).

Under lördagen var det dags för den allra sista omgången av allsvenskan 2021. Örebro SK på bortaplan var det som gällde för IF Elfsborgs del.

Tre förändringar var det i startelvan gentemot den mot AIK tidigare i veckan. Leo Väisänen och Simon Strand var båda tillbaka från avstängning, och dessutom fick Jacob Ondrejka chansen från start i lördagens möte med ÖSK.

Det var tydligt redan från start i det här mötet att gästerna från Borås skulle komma att bli det spelförande laget. Man skapade också mängder av bra lägen under den första halvleken. Det första redan efter knappa tio minuter när Jacob Ondrejka var i farten.

Samtidigt var ÖSK farliga vid de tillfällen de väl ställde om.

IF Elfsborg försökte och försökte. Jacob Ondrejka var nära, Jeppe Okkels var nära och Simon Olsson likaså. Men tydligt blev det att bollen inte ville in, och kanske slog man ibland också en passning för mycket när man närmade sig hemmamålet.

Istället var det Örebro SK som skulle ta ledningen i den här matchen. Jake Larsson skruvade in 1–0 efter 36 minuters spel.

Till den andra halvleken kom Di Gule ut med ny glöd, och det gav tidig i effekt i form av efterlängtade mål. Först var det Per Frick som tryckte in en retur på Jeppe Okkels avslut. Fem minuter senare kunde Jacob Ondrejka, efter samspel med just Frick, också skjuta in ledningsmålet. IF Elfsborg hade vänt.

Men målkavalkaden slutade inte där. När bortalaget slarvade i offensiven kunde ÖSK ställa om blixtsnabbt och helt plötsligt var det likaläge igen. Detta innan kvarten var spelad av den andra halvleken.

IF Elfsborg och Jeppe Okkels skulle dock svara upp på det hela via ett vackert solonummer. Kantlöparen satte full fart framåt, och när han inte blev ordentligt uppvaktad valde han istället att slå till från håll. Och via ett välplacerat avslut såg han till att åter sätta IFE i ledning.

Jacob Ondrejka blev med kvarten kvar att spela sittande efter en duell och utgick. In i hans ställe kom då Rasmus Alm.

Med fem minuter kvar att spela var det ytterst nära att inbytte Alm kunde sätta spiken i kistan. Per Frick vann boll högt och satte därefter in den fint till Rasmus Alm – som därifrån träffade stolpen.

Samuel Holmén fick komma in på slutet, det i hans allra sista match. In kom då även Sveinn Aron Gudjohnsen som även han hann med att sätta ett skott i stolpen innan dess att matchen nått sitt slut.

IF Elfsborg vann den här matchen med 3–2 och slutade på en fjärdeplats i årets allsvenska.

Örebro SK–IF Elfsborg 2–3 (1–0)

Målen: 1–0 Jake Larsson (36), 1–1 Per Frick (50), 1–2 Jacob Ondrejka (55), 2–2 Ahmed Yasin (59), 2–3 Jeppe Okkels (64)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Simon Strand, Leo Väisänen, Christopher McVey, Oliver Zandén–Frederik Holst, André Römer, Simon Olsson (90+1)–Jacob Ondrejka (74), Per Frick (90+1), Jeppe Okkels

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke, Samuel Holmén (90+1), Noah Söderberg, Rasmus Alm (74), Ahmed Qasem, Sveinn Aron Gudjohnsen (90+1)

Varningar, IFE: Frederik Holst (39)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer